Mire érdemes figyelni szárítógép vásárlásakor? /X/

2021. január 14., csütörtök, Életmód

A szárítógépek napjainkban már egyáltalán nem számítanak luxuscikknek, de megvásárlásuk mindenképpen komoly mérlegelést igényel, amelyhez az alábbiakban próbálunk minden segítséget megadni.

Elhelyezés

Ezen berendezések jellemzően nagyobb, kisgyermekes családoknak jelentenek megoldást, illetve abban az esetben, ha a lakás méretei nem teszik lehetővé a ruhák hagyományos teregetését. A korszerű szárítógépek szerencsére bárhova elhelyezhetők, csupán egy konnektor szükséges a beüzemeléshez. A szárítógépek mérete nagyjából megegyezik az elöltöltős mosógépekével, így egymás mellé a pult alá vagy akár egymásra téve is elhelyezhetők. Ez utóbbi rendkívül helytakarékos megoldás, de mindenképpen érdemes gondoskodni a biztonságos rögzítésről speciális összeépítő keret vagy szekrény formájában.

A szárítógépek típusai

Amennyiben az elhelyezés biztosított, akkor már nincs is más dolga, mint a szárítógépek 3 fő típusa közül kiválasztani az Ön számára leginkább megfelelőt!

A kondenzációs elven működő szárítógépek meleg levegőt keringetve szabadítják meg a ruhákat a nedvességtől. A levegőben lévő pára aztán a hőcserélő rendszerben kicsapódik és újra meleg, száraz levegő kerül vissza a gép dobjába. A kondenzációs szárítógépek nagy előnye a halk működés, hátrányaként viszont a magasabb energiafogyasztást szokták megemlíteni.

A korszerű hőszivattyús szárítógépek működési elve a hűtőkéhez hasonló: a zárt rendszerben keringetett meleg levegőt a készülék lehűti és így párátlanítja. Ennek köszönhetően gyakorlatilag nincs hőveszteség, így működése a kondenzációs gépekéhez képest akár harmadannyi energiából is kihozható. Emellett előnye, hogy kíméletesen szárítja a ruhákat, viszont hangosabban dolgozik.

Említést érdemelnek az egyre népszerűbb kombinált mosó-szárítógépek, amelyek különösen helytakarékosak, hiszen egyetlen gép látja el mindkét funkciót. Azonban az ilyen készülékek lényegesen több energiát fogyasztanak, ráadásul csak kisebb súlyú töltetet lehet vele szárítani, mint mosni. Tehát elmondható, hogy külön mosó- és szárítógépekkel jóval több idő takarítható meg.

Milyen extrákkal rendelkeznek?

A szárítógépek vásárlásánál fontos szempont, hogy rendelkezzenek bizonyos használatot könnyítő funkciókkal. A Trikolor.hu webáruház kínálatában garantáltan megtalálja majd az igényeihez leginkább illeszkedő extrákkal felszerelt szárítógépet. Ma már az egyik legfontosabb előnynek számít a magyar menüvel ellátott TFT kijelző, amely jelentősen megkönnyíti a használatot. A szenzoros nedvességérzékelés és a késleltetett indítás szintén javít a felhasználói élményen, akárcsak a dobvilágítás, amely a ruhák ki- és bepakolását könnyíti meg. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 530
szavazógép
2021-01-14: Életmód - :

Igazi vitaminbomba - ez a grapefruit! /X/

A külseje akár a narancs, a belseje élénk rózsaszín, az íze pedig jellegzetesen savanykás-kesernyés… bizony, ez csak a grapefruit lehet! Hazánkban nem túl elterjedt a fogyasztása, pedig rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, mely teli van vitaminokkal és hasznos tápanyagokkal. Aki még nem ismeri, annak ideje megismernie, aki pedig már fogyasztotta, annak érdemes rendszeresítenie ezt a jó szokást! Felcsigázásképp nézzünk meg pár érdekes tényt a grapefruittal kapcsolatban!
2021-01-14: Autóvilág–Technika - :

Így érdemes leginkább megoldani az alufelni-tisztítást /X/

Hogyan, illetve miért érdemes foglalkozni az alufelni tisztításával? Milyen módszert, gyakorlatot és eszközöket alkalmazva célszerű ellátni magát a feladatot? A cikkben valamennyi kérdésre megmutatjuk a választ.