Alpesi síBorszéken kezdték az idényt a háromszéki versenyzők

2021. január 18., hétfő, Sport

A Sport-All Sport Club Ski Team alpesi sícsapata részt vett a székelyföldi síbajnokság első futamán. A Borvíz Kupának Borszék adott otthont, ahol mintegy 130 gyerek állt rajthoz, a sepsiszentgyörgyi csapat pedig 18 sportolót nevezett a megmérettetésre. Az időjárási körülmények kedveztek a téli sportágnak, a pálya minősége kitűnő volt.

A háromszéki együttes nyáron folyamatosan edzett, viszont az ausztriai edzőtáborokat a karantén miatt Bocz Attila edző kénytelen volt lemondani. Emiatt a csapat jelentős, pályázatból megnyert anyagi támogatást veszített el, mindezek mellett az időjárási viszonyok se kedveztek az országban rekedt sízőknek. A Sport-All Sport Club sícsapata kereste a havas lejtőket az országban, és december eleje óta készülnek havon Maroshévíz, Gyimes és Brassópojána pályáin.

A borszéki versenyen népes gyereksereg állt rajthoz, mintegy 130 gyerek tette próbára magát hét korosztályban a -14 fokos hidegben. A sepsiszentgyörgyi csapat 18 gyereket indított a megmérettetésen, ketten a kisgyerek kategóriában álltak rajthoz. Tulit Gergő második helyen végzett (2013–2014), míg a 4 éves Bocz Gergő legkisebb sízőként szerepelt a viadalon.

A 2012 előtt született gyerekek versenye két futamból állt, a második futamon csak a legjobb öt versenyző vett részt, így kiderült, ki állhat fel a pódium legmagasabb fokára. A 16 háromszéki sízőből teljesítményüknek köszönhetően nyolcan folytathatták a verseny második szakaszában. Végül Tulit Eszter (2011–2012) második helyen végzett, Páll Andor (2011–2012) negyedik, Méder Csaba (2011–2012) ötödik lett. Florea Csanád (2009–2010) második legjobb idővel zárt, Varga-Orbán Csanád (2009–2010) a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott, Méder Zsófia pedig (2009–2010) a negyedik pozíciót szerezte meg. A háromszéki gárda legjobb eredménye Biró Maja (2007–2008) nevéhez fűződik, aki korosztályában mindenkit maga mögé utasított, Barta-Martina Máté (2000–2004) negyedik helyen fejezte be a székelyföldi síbajnokság első futamát. A csapat többi tagja, Sárkány Regina, Vlad Moraru, Varga-Orbán Ábel, Perjessy Kata, Kala Örs, Rareș Hinti, Codruț Bulichi és Fehérvári Boglárka a top ötön kívül végeztek.

A következő forduló a Sport-All Kupa lenne január 23-án, amelyet Sugásfürdőn rendeznének meg. Az országos bajnokság futamait sorozatosan halasztják, az ürügy a hóhiány, ami már annyira nem hihető, az igazi indok, hogy a sportiskolák nem tudnak részt venni a versenyeken, amíg az oktatás újból nem indul. Így a tavalyi eredmények alapján a Sport-All Sport Club csapatából a 14 év alatti román válogatottat Biró Maja és Rareș Hinti képviseli a nemzetközi FIS Children Throphy viadalon, amelynek Brassópojána ad otthont.

A Sport-All Sport Club Ski Team alpesi sícsapata köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Depo, a Bertis, a Toro Impex, a BoheCar, a Kaban Hotel támogatását, valamint a szülők és a Sepsi ReKreatív segítségét. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-18: Sport - :

Három ponttal távozott a Kolozsvári CFR Sepsiszentgyörgyről (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem megy a sepsiszentgyörgyi csapatnak a Kolozsvári CFR ellen, amely a tizedik Sepsi OSK elleni mérkőzésén két döntetlen mellett immár nyolcadszor diadalmaskodott. A végig harcoló és több helyzetet kialakító háromszéki csapat 50 percet emberhátrányban játszott, ezt kihasználva a vendégek egy góllal jobbnak bizonyultak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.
2021-01-18: Sport - :

Az FTC kikapott, a Győr döntetlent játszott (Női kézilabda)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton házigazdaként 28–24-re kikapott a dán Esbjerg csapatától, míg a Győri Audi ETO KC döntetlent játszott a dán Odense otthonában tegnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A címvédő a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.