Női kézilabdaAz FTC kikapott, a Győr döntetlent játszott

2021. január 18., hétfő, Sport

Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton házigazdaként 28–24-re kikapott a dán Esbjerg csapatától, míg a Győri Audi ETO KC döntetlent játszott a dán Odense otthonában tegnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A címvédő a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

Kovacsics Anikó kisebb sérülése ellenére vállalta a játékot, de 15 percet sem tölthetett a pályán. Helyette Szucsánszki Zita irányította a hazai együttest, amely végig nagy küzdelemre késztette a dánokat, viszont a szünetben egygólos hátrányban volt (12–13). A házigazdák védekezésben néhányszor őrizetlenül hagyták ellenfelüket, támadásban pedig előkészítetlen lövéseket vállaltak, azonban az Esbjerg ezt nem mindig tudta kihasználni, mert szintén nem játszott hibátlanul.

A 40. percben első alkalommal alakult ki háromgólos különbség a csapatok között – egy kiváló sorozat végén a dánok javára –, majd négy is volt már. Elek Gábor vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, csapata előbb felzárkózott egy gólra, ám a hajrában Háfra Noémi ismét sokat hibázott, az ellenfél pedig ezúttal ki tudta használni ezt.

A Ferencváros októberben három találattal nyert az Esbjerg vendégeként, így az egymás elleni eredmények a 28–24 arányú sikernek köszönhetően már a dán együttesnek kedveznek. A két csapat negyedik alkalommal találkozott egymással, az FTC két győzelem mellett másodszor veszített.

A Győr keretéből csak a hosszú ideje sérült Puhalák Szidónia hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésről. Nagy iramban kezdődött a meccs, a házigazdák a 9. percben vezettek először, és már a kezdeti szakaszban létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. Danyi Gábor időkérése után csak annyiban változott a játék képe, hogy az Odense már nem cserélte le a kapusát támadásban, és ez az eredményen is meglátszott, mert egy háromgólos sorozattal fordított a Győr. A vendégek szélsői meglepően pontatlanul lőttek, ennek ellenére csapatuk csak egygólos hátrányban volt a szünetben, miután Eduarda Amorim betalált időn túli szabaddobásból (18–17).

A 40. perc után a világbajnok holland Lois Abbingh vezérletével megléptek a dánok, és egy kiváló sorozat végén 27–23-ra vezettek. Kapusteljesítményben és védekezésben nagy volt a különbség a két csapat között a hazaiak javára, ezért a címvédőnek az utolsó tíz percben ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Az Odense bokasérülés miatt a hajrában kénytelen volt nélkülözni egyik legjobbja, a holland Nycke Groot játékát, ezt kihasználva a vendégeknek 70 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük. A dánok a meccs jelentős részében jobban, dinamikusabban és lendületesebben játszottak, az ETO viszont ismét nagyot küzdött a hajrában, ennek köszönhette a pontszerzést. A két csapat negyedszer találkozott egymással, és három győri siker után először született döntetlen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-18: Sport - :

Borszéken kezdték az idényt a háromszéki versenyzők (Alpesi sí)

A Sport-All Sport Club Ski Team alpesi sícsapata részt vett a székelyföldi síbajnokság első futamán. A Borvíz Kupának Borszék adott otthont, ahol mintegy 130 gyerek állt rajthoz, a sepsiszentgyörgyi csapat pedig 18 sportolót nevezett a megmérettetésre. Az időjárási körülmények kedveztek a téli sportágnak, a pálya minősége kitűnő volt.
2021-01-18: Riport - :

Homoródszentmárton község megközelítése (Bánja-e a székely? / 11/1.)

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Háromszék/Kovászna, Maros és Brassó megyébe is.