Csoma Botond reagált a DNA vádjaira

2021. január 18., hétfő, Belföld

Elutasította szombaton Csoma Botond a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) azt a vádját, hogy nyilvánosan támadta volna az intézményt egy Maszolnak adott interjúban, amelyben a bírák és ügyészek bűncselekményeit kivizsgáló különleges ügyészségi részleg (SIIJ) felszámolásáról kérdezték a politikust.

  • Fotó: Maszol.ro
    Fotó: Maszol.ro

Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a DNA pénteki közleményére és az intézményt támogató két magisztrátusszervezet állásfoglalására reagált. A korrupcióellenes ügyészség elsősorban Csoma Botondnak azt a kijelentését kifogásolta, miszerint nem szabad visszaadni a DNA-nak a bírák és ügyészek kivizsgálásának hatáskörét, mert akkor „megismétlődhetnek a múltbeli visszaélések”.

Szombati állásfoglalásában a frakcióvezető kifejtette: az RMDSZ nem kívánja nyilvánosan támadni a korrupcióellenes ügyészséget, csupán azt szeretné, ha az igazságszolgáltatás méltányosan és visszaélésmentesen működne. A politikus emlékeztetett a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) keretében működő Igazságügyi Felügyelet tavalyi jelentésére, amely szerint aggodalomra ad okot, hogy közel 3000 bíró és ügyész ellen van folyamatban bűnvádi eljárás. Csoma idézte a CSM akkori elnökének, Lia Savoneának a jelentéssel kapcsolatos megállapítását, miszerint megfélemlített bírák nem szolgáltathatnak igazságot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-18: Belföld - :

Elkezdődött az oltás második szakasza

Pénteken elkezdődött az oltási kampány második szakasza, amelyben a 65 év fölöttiek, a krónikus betegségben szenvedők, valamint a társadalom számára kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kaphatják meg a koronavírus elleni védőoltást. Ezzel szinte egyszerre, tegnaptól elkezdték beoltani az egészségügyi személyzetet a koronavírus elleni oltás második dózisával is.
2021-01-18: Belföld - :

Óvintézkedések iskolanyitáskor

Ha a vírushelyzet a maihoz hasonló marad vagy éppen tovább javul, akkor célkitűzésként fogja kezelni a kormány az iskolák megnyitását – jelentette ki pénteken a Victoria-palotában Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.