Óvintézkedések iskolanyitáskor

2021. január 18., hétfő, Belföld

Ha a vírushelyzet a maihoz hasonló marad vagy éppen tovább javul, akkor célkitűzésként fogja kezelni a kormány az iskolák megnyitását – jelentette ki pénteken a Victoria-palotában Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.

  • Fotó: economica.net
    Fotó: economica.net

Hozzátette: az iskolák azonban csak jól meghatározott biztonsági körülmények között nyithatnak február 8-án. „Az óvintézkedések között lesznek a következők: a tanügyi személyzet, a tanítók, a tanárok beoltása. A teljes tanügyi személyzet az oltási folyamat második szakaszába tartozik, ez a szakasz ma elkezdődött. A második óvintézkedés, amelyet meg kell hoznunk: mindenkit tesztelni, aki tünetekkel rendelkezik, és aki COVID-19 pozitív személlyel került kapcsolatba. Más szóval, ha valaki megjelenik egy járványügyi ankétban, és kapcsolatba került valakivel az iskolában vagy az iskolában dolgozik, azt rögtön tesztelni kell. Antigéntesztet kell használni, akár gyermek az illető, akár felnőtt. Ugyanakkor mindenkit, aki tünetekkel rendelkezik, tesztelni fogunk. Ha egy osztályban egy gyereket pozitívan tesztelnek, az összes gyereket tesztelni fogjuk” – nyilatkozta Voiculescu, hozzátéve, hogy az általa vezetett minisztériumban jelenleg egy gyakorlati útmutatón dolgoznak, amelyet az iskolák megnyitásakor tudnak majd alkalmazni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 523
szavazógép
2021-01-18: Belföld - :

Csoma Botond reagált a DNA vádjaira

Elutasította szombaton Csoma Botond a korrupcióellenes ügyészségnek (DNA) azt a vádját, hogy nyilvánosan támadta volna az intézményt egy Maszolnak adott interjúban, amelyben a bírák és ügyészek bűncselekményeit kivizsgáló különleges ügyészségi részleg (SIIJ) felszámolásáról kérdezték a politikust.
2021-01-18: Belföld - :

Influenzaoltás biztosítás nélkül

Egészségügyi biztosítás nélkül is kérhető az influenza elleni ingyenes oltás – jelentette ki pénteken este Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.