Nő a kórházi kezelésre szorulók száma

2021. január 18., hétfő, Belföld

A vasárnap délelőtt – hétfő délelőtti időszakban nagyon kevés, csupán 5808 PCR- és 3093 antigéntesztet végeztek, ezek eredményeként 1509 új koronavírusos fertőzésre derült fény. Kovászna megyéből a hétvégén nem jelentettek új esetet, így Háromszék fertőzöttségi mutatója az előző napi 1,24-ről 1,1-re csökkent.

  • Fertőzöttségi mutatók megyénként
    Fertőzöttségi mutatók megyénként

A stratégiai kommunikációs törzs jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában ötven halálesetet okozott a koronavírus, Kovászna megyéből nem jelentettek újabb áldozatot. Az egy nap alatt gyógyultnak nyilvánított páciensek száma továbbra is meghaladja az új esetek számát (több mint kétezer beteget nyilvánítottak egészségesnek az elmúlt huszonnégy órában), viszont nő a kórházi kezelésre szorulók száma: majdnem kétszázzal többen fekszenek kórházban jelenleg, mint előző nap, és a súlyos esetek száma is nyolccal növekedve 1084-re emelkedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-18: Közélet - Szekeres Attila:

Sikeres háromszékiek (StartUp Now-program)

Háromszéken 23, Brassó megyében 6, Maros megyében 3, Szeben, Fehér és Hargita megyében 2-2 új vállalkozás indult, összesen 87 munkahelyet hozva létre a Kovászna Megye Tanácsa által irányított, a Központi Fejlesztési Régióban lebonyolított StartUp Now európai uniós vállalkozásfejlesztő projekt révén – hangzott el a megyeháza üléstermében pénteken, a program zárókonferenciáján.
2021-01-18: Közélet - :

Csökkenőben a fertőzöttségi arány Sepsiszentgyörgyön

Csökkenőben Sepsiszentgyörgyön a 14 napra számolt, ezer lakosra kivetített koronavírus-fertőzöttségi arány.