Csökkenőben a fertőzöttségi arány Sepsiszentgyörgyön

2021. január 18., hétfő, Közélet

Csökkenőben Sepsiszentgyörgyön a 14 napra számolt, ezer lakosra kivetített koronavírus-fertőzöttségi arány.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az önkormányzat közlése szerint hétfőn 1,33 ezreléken állt ez a mutató, egy nappal korábban 1,46-on, szombaton pedig még 1,49 volt az értéke, kétnapos enyhe növekedést követően. Az önkormányzat Facebook-oldalán közzétettek alapján az elmúlt tizenegy napban két alkalommal, január 8-án és 10-én jegyeztek másfél ezrelék fölötti értéket, ami a sárga besorolást vonhat maga után, míg a legalacsonyabb fertőzöttségi arányt január 12-én, azaz múlt kedden jelentették, 1,24 ezreléket. A fertőzöttségi ráta csökkenő tendenciájának kiemelt jelentősége van a tanintézetek február 8-tól tervezett újranyitását illetően, a vonatkozó enyhítő intézkedéseket attól függően rendelik el, milyen besorolású (zöld, sárga, vagy vörös) az illető település. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2021-01-18: Belföld - :

Nő a kórházi kezelésre szorulók száma

A vasárnap délelőtt – hétfő délelőtti időszakban nagyon kevés, csupán 5808 PCR- és 3093 antigéntesztet végeztek, ezek eredményeként 1509 új koronavírusos fertőzésre derült fény. Kovászna megyéből a hétvégén nem jelentettek új esetet, így Háromszék fertőzöttségi mutatója az előző napi 1,24-ről 1,1-re csökkent.
2021-01-18: Magazin - :

Otthoni nyomtatás olcsón és hatékonyan /X/

Sokan hosszú távra berendezkedtek otthoni munkavégzésre, megvették a legkényelmesebb forgószéket, beszereztek egy új monitort vagy kibővítették meglévő laptopjukat annak érdekében, hogy akadálymentes legyen a munkavégzés. Manapság azonban az irodai munkavégzéshez nélkülözhetetlen eszköznek számít a nyomtató is, hiszen számos munkafolyamatot megakaszthat, ha nem tudod időben kinyomtatni vagy esetleg bescannelni az adott dokumentumot.