Felszíni rengés

2021. január 19., kedd, Belföld

A földfelszínhez közel, mindössze 17 kilométeres mélységben mértek 3,3-as erősségű földrengést tegnapra virradóan, 2.51-kor Galac megyében – tájékoztatott az országos földfizikai intézet.

Epicentrumához a következő városok álltak a legközelebb: Galac 45 kilométerre, Brăila 60 kilométerre, Bákó 106 kilométerre. Az év eleje óta már 16 földrengés volt Románia területén, ezek egyike sem volt nagyobb 4-es fokozatúnál a Richter-skálán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2021-01-19: Belföld - :

Átláthatóság, előreláthatóság

Az átláthatóságra és előreláthatóságra kell törekedni a helyi büdzsék felépítésekor – szögezte le Florin Cîţu kormányfő a megyei tanácsok országos egyesületének képviselőivel folytatott tegnapi megbeszélésen.
2021-01-19: Belföld - :

Rekordhideg

Mínusz 21,5 Celsius-fokot mértek tegnapra virradóan a Bâlea-tónál – közölte a dél-erdélyi meteorológiai központ szóvivője, Narcisa Milian.