Folynak a tüntetések

2021. január 21., csütörtök, Belföld

Az igazságügyi minisztérium épülete előtt tüntetett tegnap a Publisind szakszervezeti szövetség többtucatnyi képviselője.

  • Fotó: Inquam Photo
    Fotó: Inquam Photo

A helyi és központi közigazgatásban, a szociális ellátás terén, valamint az igazságügyi minisztérium alárendeltségébe tartozó intézményeknél dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szövetség a közalkalmazotti bérek terén tapasztalt méltánytalanságok megszüntetését, az egységes bértörvényben előírtak alkalmazását és a minimálbérnek a fogyasztói árak növekedésével arányos emelését kérik. A szakszervezeti tagok tiltakoznak a bérek és pótlékok befagyasztása ellen is, ugyanakkor sérelmezik, hogy bár a kormány kilátásba helyezte a közalkalmazottaknak megítélt pótlékok felülvizsgálatát annak megállapítására, hogy ezek közül valamennyi indokolt-e, nem hívták őket egyeztetésre a téma kapcsán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-21: Belföld - :

Liberalizmus a liberálisoknál

Florin Cîţut az Europa FM riportere a Nemzeti Liberális Párton (NLP) belüli „súrlódásokról” és a pártelnökkel szemben megfogalmazott elégedetlenségekről faggatta. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: a párton belül zajló ügyekről a párton belül óhajt beszélni.
2021-01-20: Sport - :

Keményen küzdött, de elvesztette második meccsét a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Az agresszíven védekező és a palánk alatt jobb lepattanózó játékot felmutató francia ESBVA Lille Métropole hárompontos különbséggel, 73–70-re győzte le az időnként gyengén teljesítő Sepsi-SIC csapatát a női kosárlabda Európa-kupa sepsiszentgyörgyi csoportkörének 2. fordulójában. Ezzel a vereséggel a zöld-fehérek visszacsúsztak a rangsor harmadik helyére, s a továbbjutásért pénteken mindenképp nyerniük kell.