Liberalizmus a liberálisoknál

2021. január 21., csütörtök, Belföld

Florin Cîţut az Europa FM riportere a Nemzeti Liberális Párton (NLP) belüli „súrlódásokról” és a pártelnökkel szemben megfogalmazott elégedetlenségekről faggatta. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette: a párton belül zajló ügyekről a párton belül óhajt beszélni.

  • Florin Cîţu. Fotó: Zf.ro
    Florin Cîţu. Fotó: Zf.ro

„A Nemzeti Liberális Párt egy liberális párt, véleményekkel, az más lapra tartozik, hogy ezeket a véleményeket egyesek nyilvánosan mondják el, de ez egy liberális párt, amely belül mindig tele volt élettel” – fogalmazott. A riporter felvetette, hogy az ő neve is felmerült annak kapcsán, hogy ki lehet az NLP új elnöke a párt következő kongresszusát követően. „Szeretném, ha a kormányzásra koncentrálnánk” – felelte erre Cîţu. Azt is kifejtette: a kormány a költségvetés kidolgozásával van elfoglalva, és számára az jelenti most a legnagyobb kihívást, hogy a tavalyival azonos GDP mellett 9 százalékról 7-re csökkentsék le az államháztartási hiányt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-21: Belföld - :

Kezdődik a prefektuscsere

Semmilyen „súrlódás” nincs a kormánykoalíción belül a prefektusok kinevezésével kapcsolatban – jelentette ki tegnap Dan Barna kormányfőhelyettes, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke.
2021-01-21: Belföld - :

Folynak a tüntetések

Az igazságügyi minisztérium épülete előtt tüntetett tegnap a Publisind szakszervezeti szövetség többtucatnyi képviselője.