Női kézilabda, utánpótlásTíz hónap után játszottak újra mérkőzést

2021. január 21., csütörtök, Sport

Az elmúlt hétvégén, a koronavírus járvány miatti hosszú szünet után elrajtoltak az utánpótlás kézilabda-bajnokságok. A Román Kézilabda-szövetség úgy határozott, hogy a 2020–2021. évi idényben a felnőtt pontvadászatokban alkalmazott körülmények és előírások szerint rendezik az utánpótlás-mérkőzéseket is. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti csapata két győzelemmel és egy vereséggel kezdte az első teremtornát, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont.

  • Fotó: Dan Potor
    Fotó: Dan Potor

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér mezesek a földrajzi elhelyezkedés szerinti elosztás során a D-csoportba kerültek, ahol a hosszú kihagyás után a Brassói Corona, a Brassói Dinamo és a Medgyesi ISK ellen tehették próbára magukat. A Gabriela Artene irányította csapat az odavágó-sorozatban a Brassói Dinamo (35–16) és a Medgyesi ISK (35–18) felett diadalmaskodott, valamint 31–24 arányban elveszítette a Brassói Corona elleni rangadót.

„Már mindenki nagyon várta a bajnokság kezdetét, a játékosok, az edzők, a szülők és a szurkolók is. Ami a játékot illeti, a teremtorna során pozitívumokban és negatívumokban sem volt hiány, viszont ezek olyan együttes velejárói, amelyet a nyáron alakítottak ki, és a rendhagyó helyzet miatt nem játszhattunk felkészülési mérkőzéseket, így néhol akadozott a játékunk. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, egy szép csapatot alkotnak, viszont tisztában vannak vele, hogy még többet kell dolgoznunk a céljaink elérése érdekében” – fogalmazott Gabriela Artene edző.

A visszavágó-sorozatot február második felében rendezik, a sepsiszentgyörgyi csapatnak pedig jó esélye van a bajnokság következő szakaszába jutni, ahol a rájátszásban úgynevezett értékcsoportokba szervezik az együtteseket.

„Hosszú szünet után a 19 év alatti csapatok teremtornájával elkezdődött a szezon. 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben született 14 fős játékoskerettel vágtunk neki az első mérkőzéseknek. Nyolcan közülük az ifjúsági egyes, míg hatan az ifjúsági kettes korosztályba tartoznak. Számunkra pozitívan alakultak az első találkozók, bár az érzelmek rányomták bélyegüket a Corona elleni mérkőzésre, ami a csoport rangadójának számított. Keretgondokkal is küszködtünk, mivel néhány játékosunk műtét utáni lábadozásból tért vissza ismét a pályára. Mindent egybevéve, elégedettek vagyunk a teljesítményükkel, és örülünk, hogy mindenki egészséges. A folytatásban készülünk a 17 év alatti csapat első teremtornájára” – nyilatkozta Sorin Popica, a Sepsi-SIC kézilabda-szakosztályának vezetője.

A Sepsi-SIC ifjúsági kettes csapata január 27. és 31. között elkezdi szereplését a 2020–2021. évi szezonban. A lányok a Szabó Kati Sportcsarnokban szervezett odavágó-sorozatban a Brassói Corona, a Segesvári ISK, a Fogarasi ISK, a Székely­udvarhelyi ISK és a Csíkszeredai VSK ellen lépnek pályára. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-21: Vélemény - Mózes László:

A mi mai Sugásfürdőnk (Kármentő)

Hétfő, majd kedd délután öt óra, Sugásfürdő. Érkeznek, rendületlenül érkeznek személygépkocsikkal a sízők, és ez önmagában nagyon jó, talán legtöbben azt gondolják, hét elején élhetőbb, kevésbé tömegnyomoros a mi kis síparadicsomunk, mint hét végén.
2021-01-21: Sport - :

Hibátlanul középdöntős a magyar válogatott (Férfi kézilabda, világbajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29–28 arányban legyőzte Németország együttesét kedden. A magyarok a középdöntő I. csoportjában – Új Fővárosban – Brazília, Lengyelország és az Európa-bajnok Spanyolország ellen lépnek pályára ma, szombaton és hétfőn 19 órától. A mérkőzéseket a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.