Férfi kézilabda, világbajnokságHibátlanul középdöntős a magyar válogatott

2021. január 21., csütörtök, Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott a maximális négy pontot viszi magával az egyiptomi világbajnokság középdöntőjébe, miután a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 29–28 arányban legyőzte Németország együttesét kedden. A magyarok a középdöntő I. csoportjában – Új Fővárosban – Brazília, Lengyelország és az Európa-bajnok Spanyolország ellen lépnek pályára ma, szombaton és hétfőn 19 órától. A mérkőzéseket a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: IHF
    Fotó: IHF

Mindkét csapat jól kezdett, és leginkább távoli átlövésekből szerezte góljait. A magyarok dolgát az első tíz percben három kiállítás is nehezítette, ráadásul Lékai Máté többször hibázott támadásban. Egy kettős emberelőnynek, illetve a pontosabb támadójátéknak – például a beállók egyre sikeresebb megjátszásának – és a hatékonyabb védekezésnek köszönhetően egy kiváló sorozattal meglépett a magyar csapat. Négygólos hátrányban Alfred Gislason, a németek szövetségi kapitánya időt kért, csapata pedig agresszív, nyitott védekezésre váltott, viszont a magyarok erre jól felkészültek. A német csapat ezt követően sorozatban négyszer talált be, mert kihasználta, hogy a magyarok ugyanúgy elrontották az első félidő hajráját, mint a tavalyi Európa-bajnokság szinte minden meccsén, így szünetben 15–14 volt az állás.

A második félidő elején többször is egyenlítettek a németek, majd Mikler Roland bravúros védéseinek köszönhetően tartotta előnyét a magyar együttes, de ezt követően hat és fél percig nem talált be, így az ellenfél átvette a vezetést (24–23). Johannes Bitter egyre jobban védett, csapattársai mind hatékonyabban védekeztek, ezért a magyaroknak egyre nehezebb dolguk volt támadásban. A hajrában előbb – Mikler és Bánhidi remeklésével – fordított a magyar válogatott (27–26), majd emberhátrányba került. Az utolsó perc döntetlen állásról indult, a magyarok végig támadhattak, és Lékai Máté három másodperccel a vége előtt a hálóba bombázott. A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és 21 német siker mellett hetedszer győztek a magyarok.

Az A-csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 4, 3. Uruguay 2, 4. Zöld-foki Köztársaság 0 (koronavírus-fertőzés miatt visszalépett).
A középdöntő I. csoportjának állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Spanyolország 3, 3. Németország 2 (71–43), 4. Lengyelország 2 (59–50), 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4539
szavazógép
2021-01-21: Sport - :

Tíz hónap után játszottak újra mérkőzést (Női kézilabda, utánpótlás)

Az elmúlt hétvégén, a koronavírus járvány miatti hosszú szünet után elrajtoltak az utánpótlás kézilabda-bajnokságok. A Román Kézilabda-szövetség úgy határozott, hogy a 2020–2021. évi idényben a felnőtt pontvadászatokban alkalmazott körülmények és előírások szerint rendezik az utánpótlás-mérkőzéseket is. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti csapata két győzelemmel és egy vereséggel kezdte az első teremtornát, amelynek Râmnicu Vâlcea adott otthont.
2021-01-21: Belföld - :

Áldozatok Háromszéken

9,58 százalékos pozitivitással 2878 új koronavírusos esetről tájékoztat mai jelentésében a stratégiai kommunikációs törzs (SKT), ebből hét esetet Kovászna megyében regisztráltak.