Kovásznán is működik a sípálya

2021. január 22., péntek, Közélet

Jó körülmények között lehet sízni a kovásznai Lőrincz Zsigmond sípályán. Hullott természetes hó, s a hóágyúkat is tudják működtetni – mondta el érdeklődésünkre Jeszenovics Róbert Károly, a fürdőváros alpolgármestere.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Egyelőre a pálya alsó, mintegy négyszáz méteres szakaszán lehet sízni, ezen a részen mindkét felvonót lehet használni, sötétedéstől működik az éjszakai megvilágítás is. A síliftek programja: hétköznapokon 15–21 óra, szombaton és vasárnap 10–21 óra. A sípálya állapotát webkameráról lehet követni a kovásznai városháza hivatalos honlapján (primariacovasna.ro).

A sípálya melletti korcsolyapálya is működik, a vírusjárvány miatti megszorítások mellett. Ez azt jelenti, hogy egyszerre csak tíz korcsolyázó tartózkodhat a jégen, egy-egy szakasz másfél órát tart. A belépés regisztrációhoz kötött, ez megtehető a 0757 097 664 telefonszámon vagy személyesen a pénztárnál, fél órával az első turnus kezdése előtt egészen záróráig. Hétköznaponként az első csoport 15 órakor léphet jégre, az utolsó 19.30-kor. Szombat és vasárnap a 10.30-kor kezdődik a program, az utolsó széria ugyancsak 19.30-kor kezdheti a korcsolyázást. Fontos tudni, hogy az előjegyzett program kezdése előtt legalább öt perccel a bejáratnál kell lenni, ellenkező esetben törlik a foglalást.

A sípálya alatti menedékházat sízők és korcsolyázók egyaránt igénybe vehetik melegedéshez, egy forró tea, kávé, harapnivaló elfogyasztásához. Az épületben sporteszköz-kölcsönző is működik, sífelszerelést, korcsolyát, szánkót lehet bérelni. A bérlési tarifák, a felvonó, a korcsolyapálya használati díjai a városháza weboldalán tanulmányozhatók.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A magyar kultúra napja
SEPSISZENTGYÖRGY
FARKAS ÁRPÁD író, költő, műfordító életműve előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. A Meg kellene bolondulni című előadás a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi író verseiből és prózai műveiből mutat be egy csokorra valót. A produkció elkészítésében és bemutatásában szerepet vállalt Bogdán Zsolt, Nemes Levente, Gajzágó Zsuzsa, Mátray László, Szalma Hajnalka, Beczásy Áron, Pál Ferenczi Gyöngyi és a szerkesztő, Kolcsár József.
2021-01-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Késnek az új személyik (Sepsiszentgyörgy)

Kevés nyersanyaggal rendelkezik az új személyi igazolványok kiállításához a személyi nyilvántartó hivatal Sepsiszentgyörgyön, ezért meghosszabbították az új személyazonossági okmányok kibocsátásának határidejét – tudatja a városháza, amelynek közleménye szerint legalább 30 napot kell várni az új igazolványokra a kérés benyújtásától.