SepsiszentgyörgyKésnek az új személyik

2021. január 22., péntek, Közélet

Kevés nyersanyaggal rendelkezik az új személyi igazolványok kiállításához a személyi nyilvántartó hivatal Sepsiszentgyörgyön, ezért meghosszabbították az új személyazonossági okmányok kibocsátásának határidejét – tudatja a városháza, amelynek közleménye szerint legalább 30 napot kell várni az új igazolványokra a kérés benyújtásától.

A nyersanyaghiány „technikai okokból” állt elő, amelyek nem az illetékes igazgatóság hibájából adódnak, hiszen az már decemberben megkötötte a szerződést az új beszállítóval, ám az első szállítmány csak februárban érkezik meg – írják. Azokkal, akik sürgősségi eljárást kérnek, és ezt meg is tudják indokolni egy írott kérésben, kivételt tesznek, az ideiglenes személyik kiadása pedig rendes határidőben történik. A személyi igazolványok kiállítását az érvényességi idő lejárta előtt legtöbb 180 és legkevesebb 15 nappal lehet kérelmezni, ám a koronavírus-járvány miatt a lejárt dokumentumok is érvényesek maradnak a vészhelyzet idejére, illetve ennek lejártával még 90 napig, de külföldön és határátlépéskor nem használhatók.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-22: Közélet - Bokor Gábor:

Kovásznán is működik a sípálya

Jó körülmények között lehet sízni a kovásznai Lőrincz Zsigmond sípályán. Hullott természetes hó, s a hóágyúkat is tudják működtetni – mondta el érdeklődésünkre Jeszenovics Róbert Károly, a fürdőváros alpolgármestere.
2021-01-22: Közélet - Fekete Réka:

Háromszéken is beteltek a helyek (Védőoltásra várva)

A megyei hatóságok még nem tudják, mikor lehet újból jelentkezni a koronavírus elleni oltás második szakaszában érintetteknek, ami nem csoda, hisz az országos oltási kampányt irányító bizottság is egyelőre csak a vakcinák becsült szállítási ütemterve alapján kérte a Különleges Távközlési Szolgálattól (STS) az előjegyzési platform frissítését. A január 15-én kezdődött, az egészségügyi alkalmazottak után a lakosság adott kategóriáit érintő immunizálásra néhány nap alatt a megyék 75 százalékában beteltek a helyek, s bár tegnap délig Háromszék még a tíz – oltási szempontból – nyitott megye között szerepelt, a délutáni kimutatások szerint a három oltásközpont egyikébe sem lehetett bejelentkezni.