Megszűrik a segélyezetteket

2021. január 22., péntek, Belföld

Országos szintű vizsgálat indul hamarosan annak megállapítására, hogy a szociális segélyben részesülők közül kik azok, akik valóban munkaképtelenek és nehéz helyzetben vannak – jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.

  • Raluca Turcan. Fotó: Mediafax
    Raluca Turcan. Fotó: Mediafax

Közölte, egyelőre az országos kampány előkészítésén dolgoznak, az ellenőrzéseket a megyei kifizetési és felügyeleti ügynökségek, a területi munkaügyi felügyelőségek és a megyei munkaerő-elhelyezési ügynökségek képviselőiből álló csapatok végzik majd. „A cél azonosítani mindazokat, akik valóban kiszolgáltatott helyzetben vannak, mivel munkaképtelenek, elérték a nyugdíjkorhatárt vagy kisgyerekeket kell eltartaniuk. Esetükben integrált támogató intézkedéseket hozunk majd” – magyarázta. A miniszter hozzátette, megoldásokat találnak majd a foglalkoztatás növelésére a szociális segélyben részesülők körében, a jelenleg betöltetlen állások 30 százalékára ugyanis szakképzetlen munkásokat keresnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 209
szavazógép
2021-01-22: Belföld - :

Nevesített az RMDSZ

Újabb államtitkár- és helyettes államtitkárjelöltek nevét tette közzé az RMDSZ: a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) tegnapi ülésén a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumba Matuz Zsoltot, a Szállításügyi Minisztériumba Sándor Gábort javasolta államtitkárnak, a Kutatás, Innováció és Digitalizáció Minisztériumába pedig Fülöp Lorándot javasolta helyettes államtitkárnak.
2021-01-22: Belföld - :

Megugrott az államadósság

Tavaly november végén az államadósság 463,963 milliárd lejre (95,195 milliárd euró) nőtt, ami a bruttó hazai termék (GDP) 44,4 százaléka, míg 2019 végén 373,6 milliárd lej volt az államadósság, ami a GDP 35,3 százalékának felelt meg – közölte a pénzügyminisztérium.