Nevesített az RMDSZ

2021. január 22., péntek, Belföld

Újabb államtitkár- és helyettes államtitkárjelöltek nevét tette közzé az RMDSZ: a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) tegnapi ülésén a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumba Matuz Zsoltot, a Szállításügyi Minisztériumba Sándor Gábort javasolta államtitkárnak, a Kutatás, Innováció és Digitalizáció Minisztériumába pedig Fülöp Lorándot javasolta helyettes államtitkárnak.

  •  Matuz Zsolt, Sándor Gábor, Fülöp Loránd. Fotó: RMDSZ
    Matuz Zsolt, Sándor Gábor, Fülöp Loránd. Fotó: RMDSZ

Az RMDSZ a múlt héten hat államtitkárjelöltet nevesített. A román sajtó korábban arról írt, hogy a szövetség a mezőgazdasági, az energetikai, az egészségügyi, valamint a pénzügyi tárcánál számíthat további államtitkári tisztségekre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-22: Belföld - :

Hamvasztás helyett elásták a tetemeket (Ökológiai katasztrófa Tulcea megyében)

Egyeztetésre ültek össze tegnap a tulceai hatóságok, hogy intézkedéseket hozzanak annak a területnek a szennyeződésmentesítése érdekében, amelyen (feltételezhetően a midiai kikötőben több mint egy évvel ezelőtt felborult hajón elpusztult) juhok tetemeire bukkantak. Alexandru Iordan Tulcea megyei prefektus szerint a fertőzésmentesítést az a cég fogja megrendelni, amelynek el kellett volna égetnie az állattetemeket, ehelyett azonban – a jelenlegi feltételezések szerint – ezek egy részét elföldelték.
2021-01-22: Belföld - :

Megszűrik a segélyezetteket

Országos szintű vizsgálat indul hamarosan annak megállapítására, hogy a szociális segélyben részesülők közül kik azok, akik valóban munkaképtelenek és nehéz helyzetben vannak – jelentette be Raluca Turcan munkaügyi miniszter.