Tűz a Nicolae Iorga utcában

2021. január 23., szombat, Közélet

Tűzhöz riasztották szombat hajnalban a megyeszékhelyi tűzoltókat egy Nicolae Iorga utcai tömbházhoz. A megyei sürgősségi felügyelőség tájékoztatása szerint egy háztartási gépek javítására szakosodott műhelyben csaptak fel a lángok.

  • Fotó: Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség
    Fotó: Kovászna Megyei Sürgősségi Felügyelőség

A helyszínre két tűzoltócsapat vonult ki járműveivel, valamint egy SMURD rohammentő is készenlétben állt. A lángok megfékezésével és az oltással párhuzamosan a szakemberek a műhely fölötti tömbház-lakásokat is kiürítették, 23 személynek kellett időszakosan távoznia. A helyzetet fokozta, hogy kigyulladt épületrészben öt gázpalack is volt, ezeket a tűzoltóknak sikerült időben kimenekíteni. Az eset hátterében vélhetően rövidzárlat áll, a tűzben háztartási gépek és a műhelyben tárolt egyéb javak semmisültek meg – ismertette szombat reggel Tolvaj Marius szóvivő.  (dvk)        

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-23: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Hosszabbított nyitvatartás Sugásfürdőn

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a sugásfürdői sípályák nyitvatartását, így január 25-től (hétfőtől) kezdve naponta 9-21 óra között üzemelnek a felvonók – közölte lapunkkal a létesítményt működtető Sepsi Rekreatív Rt igazgatója.
2021-01-21: Család - :

Itt a tél, ne feledkezzünk el a D-vitaminról! /X/

A mai ember élete nagy részét zárt térben tölti, különösen a hideg, borongós, őszi-téli időszakban. Érthető, hogy ilyenkor a többségnek nincs kedve órákat kinn lenni a szabadban, ám ezzel kedvezünk a D-vitamin hiány kialakulásának is. Ezt a vitamint ugyanis a szervezet a nap UV-sugaraiból állítja elő, ebből adódóan aki keveset tartózkodik a napon, annak túlságosan alacsony a D-vitamin szintje is. Ez pedig nagyobb gond, mint az elsőre hinnéd.