Majdnem mindennap

2021. január 25., hétfő, Belföld

A Richter-skála szerinti 3,1-es fokozatú földrengés volt péntek hajnalban 2.59 órakor a földfelszíntől 77 kilométeres mélységben Vrancea megyében – közölte az országos földfizikai intézet.

A hónap eleje óta 18 földrengés volt már Románia területén, de ezek egyike sem volt erősebb 4-es fokozatúnál. A 2020-as év legnagyobb, 5,2-es erősségű földrengését január 31-én mérték Vrancea megyében, ez Székelyföldön, valamint Bukarestben is érezhető volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-25: Belföld - :

Kisegyesülés és decentralizáció

Tömegrendezvények nélkül ünnepelték meg tegnap a román fejedelemségek, Havasalföld és Moldva egyesülésének 162. évfordulóját.
2021-01-25: Világfigyelő - :

Asztalra csap az EU

Az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke tegnap. A Pfizer amerikai gyógyszergyár a múlt héten bejelentette, hogy lassítja az oltóanyag-szállítást, hogy növelni tudja a gyártókapacitásokat, pénteken pedig az AstraZeneca brit vállalat tájékoztatott arról, hogy gyártási problémák következtében ugyancsak lelassul a vakcina szállítása az EU-ba.