Hírsaláta

2021. január 26., kedd, Belföld

BULIZOTT, LEVÁLTOTTÁK. Nem győzte kivárni a vendéglők hétfői megnyitását a bukaresti rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Radu Gavriș, hanem már pénteken este – amikor a járványügyi szabályok értelmében még minden összejövetel szervezése tilos volt – elment megünnepelni, hogy kinevezték a koronavírus elleni küzdelem koordinátorává.

  • Radu Gavriș. Fotó: INQUAM Photos / Octav Ganea
    Radu Gavriș. Fotó: INQUAM Photos / Octav Ganea

De lebukott: a főváros egyik nagy hírű vendéglőjében rendezett illegális bulit a razziázó rendőrök feloszlatták, belső vizsgálat indult, és Lucian Bode belügyminiszter tegnap a koordinátori megbízatást is visszavonta tőle. Radu Gavriș két ügyész társaságában volt, állítása szerint a kinti teraszon, nem a zárt térben, ahol egy húszfős társaság szórakozott. De nem ő volt az egyetlen meglepetés: egy Călărași megyében karanténba helyezett személy is ott mulatott. A vendégeket összesen 17 500, a vendéglőt 5000 lejre bírságolták meg. (Ziare.com)

KIGYULLADT EGY ÜRES ISKOLA. Tűz ütött ki a Maroshévízhez tartozó mogláni iskola épüle­tében tegnap. A tetőzet mintegy negyven négyzetméterét érintő lángokhoz a maroshévízi hivatásos tűzoltó alakulat két bevetési egysége, illetve egy rohammentő-csapat szállt ki. Hozzájuk csatlakoztak a salamási önkéntesek. A lángok terjedését sikerült megfékezni – közölte a Hargita megyei tűzoltóság, amelynek szóvivője, Alina Ciobotariu elmondta, hogy az iskolában nem tartózkodott senki, egy közelben elhaladó taxis a segélyhívószámon tett bejelentést a tűzről. (Székelyhon)

MEDVE A SÍPÁLYÁN ÉS MÁS TÖRTÉNETEK. Kisebb pánikot keltett szombaton a predeáli sípályán egy medve. Az egyik turista beszámolója szerint az erdőszélen felbukkanó állat eleinte játékosan viselkedett, hempergőzött a hóban, s néhány síző kíváncsian meg is közelítette, hogy lefényképezze. Ám hirtelen agresszívvá vált, és megkergette őket. Később az egyik lesikló sízőt üldözőbe is vette, de senki nem sérült meg. Ugyancsak szombaton egy lavina elsodort két turistát a  Bucsecs-hegységben, a Ţigăneşti-csúcs aljában. Egyiküknek épségben sikerült kimásznia a hó alól, társa viszont a hegyimentők szerint gerinc- vagy medencecsont-sérülést szenvedett. Vasárnap országszinten 84 alkalommal riasztották a hegyimentőket, a legtöbb hívást (16) Brassó megyében jegyezték. További 44 esetben azért telefonáltak nekik, hogy a turistaösvények és a sípályák állapotáról érdeklődjenek. (G4Media)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 533
szavazógép
2021-01-26: Belföld - :

Nincs többé pecsét

Tegnaptól nem használ pecsétet a fejlesztési minisztérium az aláírás mellett, és az ügyintéző jogi- vagy magánszemélyektől sem kéri ezt; az okmányok hitelességét, jogerősségét a digitális vagy hagyományos aláírás biztosítja.
2021-01-26: Világfigyelő - :

Németh Zsoltot alelnökké választották (Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése)

Németh Zsoltot, amagyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét választotta egyik alelnökének a strasbourgi székhelyű Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése tegnap. Az MTI-t tájékoztatva Németh Zsolt kiemelte: megválasztása azért fontos Magyarország számára, mert hamarosan, május 21-től fél évre Magyarország veszi át az Európa Tanács Miniszteri bizottságának elnökségi tisztségét.