Nincs többé pecsét

2021. január 26., kedd, Belföld

Tegnaptól nem használ pecsétet a fejlesztési minisztérium az aláírás mellett, és az ügyintéző jogi- vagy magánszemélyektől sem kéri ezt; az okmányok hitelességét, jogerősségét a digitális vagy hagyományos aláírás biztosítja.

Az előírás a minisztérium alárendeltségébe tartozó intézményekre is vonatkozik. A közigazgatási törvénykönyv szerint 2020. január elsejétől csak az alkotmányban felsorolt állami intézmények által elfogadott jogszabályokra, így például a parlament által elfogadott törvényekre vagy a helyi önkormányzat által elfogadott tanácshatározatra kell pecsét is kerüljön. „Január 25-étől a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériummal való kapcsolattartásban is csak ezekre az okmányokra kérhet pecsétet az intézmény. Minden másra, egy egyszerű kérvényre vagy egy szerződésre nem kérhet pecsétet a minisztériumban dolgozó közalkalmazott, és ha mégis megteszi, fegyelmi eljárás indulhat ellene a törvény előírása szerint” – szögezte le Cseke Attila.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-26: Belföld - :

Tőkés László bírál

Az RMDSZ nem használta ki eléggé, hogy nélküle nem lehetett volna kormányt alakítani – véli Tőkés László. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke elismeri, hogy az RMDSZ viszonylagos sikereket könyvelt el a tavalyi önkormányzati, majd parlamenti választásokon, és abban, hogy a kormánykoalíció része lett, de „a marosvásárhelyi polgármesteri tisztség visszaszerzése nem feledtetheti azt a térvesztést, mely egyes szórványosodó erdélyi megyékben, illetve megyeközpontokban végbement”.
2021-01-26: Belföld - :

Hírsaláta

BULIZOTT, LEVÁLTOTTÁK. Nem győzte kivárni a vendéglők hétfői megnyitását a bukaresti rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Radu Gavriș, hanem már pénteken este – amikor a járványügyi szabályok értelmében még minden összejövetel szervezése tilos volt – elment megünnepelni, hogy kinevezték a koronavírus elleni küzdelem koordinátorává.