Hosszú börtönt kaphatnak

2021. január 27., szerda, Belföld

12 évi börtönbüntetést kért Elena Udrea volt fejlesztési miniszter és 15 évi börtönt Ioana Băsescu számára az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) abban a perben, amely a 2009-es elnökválasztási kampány finanszírozásával kapcsolatos.

  • Fotó: Pro TV
    Fotó: Pro TV

Elena Udreát kétrendbeli vesztegetés elfogadására való felbujtással és ötrendbeli pénzmosással vádolják, Traian Băsescu volt államfő nagyobbik lányát pedig sikkaszttásra és pénzmosásra való felbujtással. Az ügy tegnap érkezett az utolsó tárgyaláshoz a bukaresti ítélőtáblán, amelyet egy – utólag hamisnak bizonyult – bombariadó miatt ki kellett üríteni. A folyamatban levő pereket az épület átvizsgálásának idejére felfüggesztették, de aztán folytatták. Udrea ügyében – amelynek négy férfi vádlottja is van, három magas rangú köztisztviselő és Dan Andronic újságíró – később hirdetnek ítéletet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-27: Belföld - :

Osztják a prefektusokat

A Nemzeti Liberális Pártnak (NLP) 23 prefektusa és 47 alprefektusa, a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR) 14 prefektusa és 28 alprefektusa, az RMDSZ-nek 5 prefektusa és 10 alprefektusa lesz – jelentette be tegnap Ludovic Orban, aki szerint egy-két héten belül véglegesítik a vonatkozó tárgyalásokat.
2021-01-27: Belföld - :

Bűncselekmény a világhálón

Közösségi oldalakon hamis fiókot létrehozni egy másik személy adataival, az illető tudta nélkül, és az ő nevében információkat megosztani bűncselekmény – mondta ki tegnap a legfelsőbb bíróság a brassói ítélőtábla bíráinak kérésére egy olyan ügyben, amelyben első fokon egy férfit 3 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítéltek.