Kevesebb autó

2021. február 17., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Romániában 7660 járművet helyeztek forgalomba januárban, csaknem 47 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos hónapjában – közölte az autógyártók és -importőrök szövetsége (APIA).

  • Forrás: CECCAR Business Magazin
    Forrás: CECCAR Business Magazin

A személygépkocsik esetében 52,2 százalékos visszaesést jegyeztek a vizsgált időszakban. Januárban 5913 személygépkocsit helyeztek forgalomba, amelyek a regisztrált járművek 77 százalékát tették ki. Az egyesület jelentésében közölte, hogy a januári csökkenés négy egymást követő olyan hónap után következett be, amikor a forgalomba helyezett járművek száma emelkedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4540
szavazógép
2021-02-17: Pénz, piac, vállalkozás - :

Új földgáz­lelőhelyekért

Fekete-tengeri gázmezők közös felkutatásáról kötött megállapodást az OMV Petrom az ukrán állami gázszolgáltatóval, a Naftohazzal.
2021-02-17: Világfigyelő - :

Jelesre vizsgázott a Pfizer-vakcina Izraelben

„Rendkívül hatékonynak találta a Pfizer/BioNTech oltóanyagát a koronavírus ellen egy izraeli vizsgálat. A legnagyobb izraeli egészségügyi szolgáltató (Clalit) hétfőn ismertté vált jelentése szerint 94 százalékkal csökkent azoknak a száma, akiknek a Pfizer-vakcina mindkét dózisa után tüneteik lettek koronavírus-fertőzés miatt. Továbbá 92 százalékkal esett annak a valószínűsége is, hogy a beoltott embereknél súlyos betegséget idézzen elő a kórokozó.