Többet szállít a Pfizer

2021. február 18., csütörtök, Világfigyelő

Tovább növeli az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) az amerikai Pfizer gyógyszergyártó társasággal kifejlesztett vakcinájából az Európai Unió tagállamainak szánt mennyiséget a BioNTech: a német biotechnológiai vállalkozás tegnapi közleménye szerint a tervezettnél 200 millióval több adagot szállítanak a huszonheteknek.

A 200 millióból 75 millió adagot már a második negyedévben kiszállítanak a tagországoknak – áll a közleményben, amely szerint az Európai Bizottsággal kötött új megállapodás révén az idén 500 millió adagot kap az EU a Comirnaty nevű termékből. A szerződésben rögzített opció szerint ezt a mennyiséget további 100 millió adaggal lehet növelni. A Comirnatyból az idén valamennyi piacot együttvéve kétmilliárd adagot gyártanak a tervek szerint. A termelésbe bekapcsolják a BioNTech első hazai, németországi üzemét is, amelyet a Hessen tartományi Marburgban alakítottak ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2021-02-18: Világfigyelő - :

A siker titka az összetartás (Harmincéves a visegrádi csoport)

Ha a V4 a következő harminc évben is eredményt akar elérni, össze kell tartani, ez a siker titka - mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Krakkóban, a visegrádi csoport csúcstalálkozóján. A visegrádi országok (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a V4 megalakulásának 30. évfordulója alkalmából egyeztettek.
2021-02-18: Világfigyelő - :

A Modernától is rendelt még az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről kötött megállapodást az amerikai Moderna biotechnológiai vállalattal – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben tegnap.