Teremlabdarúgás, Román KupaEgy félidőt bírta, kiesett a KSE Futsal

2021. február 22., hétfő, Sport

Mindössze egy jó félidőre futotta a KSE Futsal erejéből a másodosztályos Sportul Ciorăşti gárdájával szemben a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében, s együttesünk kisebb meglepetésre 10–6 arányban kikapott Vrancea megyei ellenfelétől. Ezzel a felejthető teljesítménnyel a bajnokság után a kupában is nagyon leszerepelt a céhes városbeli alakulat…

Az elmúlt hétvégén a nyolcad- és a negyeddöntők mérkőzéseit rendezték meg a teremlabdarúgó Román Kupa idei kiírásában, amelyben a KSE Futsal is érdekelt volt. A szakszövetség döntése értelmében a mérkőzéseket szombaton és vasárnap kellett volna lejátszaniuk négy helyszínen. A Galaci United nemzetközi szereplése miatt a buboréktornából csak háromra került sor, így a székelyudvarhelyi viadalt csak a hétvégén szervezik meg (Marosvásárhelyi VSK–FK Székelyudvarhely, Futsal Ceahlăul Piatra Neamț–Galaci United).

A KSE Futsal szombaton 17 órakor kezdte meg a kupaszereplését, s Gazda József tanítványai a focșani-i sportcsarnokban a másodosztályos pontvadászat Keleti csoportját megnyerő Sportul Ciorăști csapata ellen léptek pályára. A kézdivásárhelyi edző korábban úgy nyilatkozott, hogy tovább szeretnének jutni, és ez az első félidő eredménye után nem is tűnt olyan nehéz feladatnak, hiszen a háromszékiek már 4–1-re vezettek. Sajnos, a térfélcsere után teljes egészében megváltozott a játék képe, s csapatunk nem kevesebb, mint kilenc gólt kapott, és játékosaink mind­össze kétszer voltak eredményesek. A Vrancea megyeiek kis csapatként háromgólos hátrányból felállva okoztak meglepetést, és a negyeddöntőben a Gyergyóremetei Kereszthegyet 6–2-re legyőző Dévai Autobergamóval találkoztak. A vasárnap délelőtt lejátszott meccsen papírforma szerint alakult az eredmény, s a Hunyad megyei gárda 8–2-re nyert.

A mikóújfalusi Miklós Tamást is foglalkoztató Csíkszeredai Imperial Wet hazai környezetben játszott, s 14–1-re verte szombati ellenfelét, a Jászvásári Polit, míg vasárnap 5–3 arányban búcsúztatta a Temesvári CFR alakulatát.

Eredmények: * nyolcaddöntő: Temesvári CFR–Kolozsvári Clujana 6–1, Jászvásári Poli–Csíkszeredai Imperial Wet 1–14, Sportul Ciorăști–KSE Futsal 10–6, Gyergyóremetei Kereszthegy–Dévai Autobergamo 2–6, Metropolitan Ișalnița–Luceafărul Buzău 2–8, Gyergyószentmiklósi Inter–Simándi Sólymok 5–4 * negyeddöntők: Ciorăști–Déva 2–8, Gyergyószentmiklós–Buzău 2–6, Temesvár–Csíkszereda 3–5. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-22: Belföld - :

Nem lesz tömegrendezvény

A koronavírus-járvány és a leküzdésére hozott korlátozó intézkedések miatt, akárcsak tavaly, idén sem szerveznek tömegrendezvényt a székely szabadság napja alkalmából Marosvásárhelyen – közölte a Marosszéki Székely Tanács.
2021-02-22: Sport - :

Dan Gîrtofan győzött a téli ralin (Autósport)

A 2020-as román ralibajnokság ezüstérmesének, Dan Gîrtofannak a sikerét hozta a pénteken és szombaton megtartott kommandói Winter Rally Covasna tizennegyedik kiírása. A hagyományos megmérettetésre 36 egység nevezett be, s a hazai pilóták mellett volt magyar, bolgár, sőt, francia résztvevője is a mostani téli ralinak. A mindössze hat gyorsasági szakaszt számláló viadal egyben a 2021-es román ralibajnokság nyitóversenye is.