AutósportDan Gîrtofan győzött a téli ralin

2021. február 22., hétfő, Sport

A 2020-as román ralibajnokság ezüstérmesének, Dan Gîrtofannak a sikerét hozta a pénteken és szombaton megtartott kommandói Winter Rally Covasna tizennegyedik kiírása. A hagyományos megmérettetésre 36 egység nevezett be, s a hazai pilóták mellett volt magyar, bolgár, sőt, francia résztvevője is a mostani téli ralinak. A mindössze hat gyorsasági szakaszt számláló viadal egyben a 2021-es román ralibajnokság nyitóversenye is.

  • Fotó: Facebook / ABimages.ro
    Fotó: Facebook / ABimages.ro

A tizennegyedik Winter Rally Covasna mezőnyére pénteken két, szombaton további négy gyorsasági szakasz várt. A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és a kolozsvári Rareș Fetean alkotta duó (Ford Fiesta R2T) a tizenegyedik helyen zárta az első versenynapot, a második végére pedig két helyet tudott javítani, és végül a kilencedik pozícióban fejezte be a viadalt. Az idei téli rali a Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2) kettős sikerét hozta úgy, hogy a Brassói ProRally Team párosa konstans teljesítményt nyújtva a rali összes mért szakaszát a legjobb idővel teljesítette. Ennek köszönhetően egy percet sikerült rávernie a második helyezett magyarországi Fischer Dani/Buna Zoltán (Škoda Fabia R5 EVO) duóra. A kommandói dobogó egészen nemzetközire sikeredett, hiszen a harmadik fokára a bolgár Geor­gij Jankov/Cvetan Baldijev (Mitsubishi Lancer) kettős állt fel. Érdekességnek számít, hogy a verseny mezőnyében ott volt a győztes Gîrtofan fia, Andrei is, aki az ötödik helyen zárta a Winter Rallyt.

A téli rali hétvégi kiírása egyben a tizenegy futamos 2021-es román ralibajnokság nyitóversenye is volt, amelyet szintén a Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Subaru Impreza N15) összeállítású csapat nyert meg. Technikai gondok miatt a tavalyi szezonban csak egy futamon induló Szabóék számára nagyon jól alakult a hétvégi megmérettetés, hiszen összetettben az előkelő ötödik helyen végeztek, az RC4-es géposztályban az első, míg a kétkerék-meghajtásúak között a második helyen zártak.

A 14. Winter Rally Covasna végeredménye (130 km/109,34 km gyorsasági): 1. Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2) 1:20:04.4 óra, 2. Fischer Dani/Buna Zoltán (Škoda Fabia R5 EVO) 1:07.4 perc hátrány, 3. Georgij Jankov/Cvetan Baldijev (Mitsubishi Lancer) 2:28.3 perc hátrány… 9. Szabó Csongor/Rareș Fetean (Ford Fiesta R2T) 6:41.7 perc hátrány. A román bajnokság első futamának eredménye: 1. D. Gîrtofan/Mârza 1:20:04.4 óra, 2. Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 106) 3:45.4 perc hátrány, 3. A. Gîrtofan/Doru Vrajă (Subaru Impreza N15) 3:56.3 perc hátrány… 5. Szabó/Fetean 6:41.7 perc hátrány. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-22: Sport - :

Egy félidőt bírta, kiesett a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, Román Kupa)

Mindössze egy jó félidőre futotta a KSE Futsal erejéből a másodosztályos Sportul Ciorăşti gárdájával szemben a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében, s együttesünk kisebb meglepetésre 10–6 arányban kikapott Vrancea megyei ellenfelétől. Ezzel a felejthető teljesítménnyel a bajnokság után a kupában is nagyon leszerepelt a céhes városbeli alakulat…
2021-02-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Átfogó reform nincs (Antal Árpád a költségvetésről)

Előrelépés van, de átfogó reform nincs az idei költségvetés tervezetében – jelentette ki Antal Árpád, aki szerint annyi reform lesz Romániában, amennyit az RMDSZ kezdeményez és visz keresztül a kormányon.