Virágcserepek otthonra /X/

2021. február 22., hétfő, Magazin

Közeleg a tavasz, így egyre jobban megnőnek az igények az iránt, hogy néhány virággal tegyük hangulatosabbá a lakást. Igen ám, de sokan sajnálják vágott virágra kiadni a pénzt, így inkább nem vásárolnak semmit. Pedig a cserepes virágok sokkal jobb megoldást jelentenek. 

Átültetés? De mibe?

Akik szeretik a cserepes növényeket, azok a legritkább esetben vesznek vágottat, esetleg kapnak, de akkor is megpróbálják a legtöbbet kihozni a helyzetből. Arról nem is beszélve, hogy a cserepes virág legalább él és sokkal tovább szép marad, mint vágott társai. Persze a növények többségénél szükség van átültetésre, így óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy ez eddig rendben is van, de mibe érdemes ezt elvégezni? 

A DekorPlaza.hu webáruház kínálatában végtelen számú cserepet és alátéteket találhatunk anyagtól és színtől függetlenül. Akár kertről, akár lakásról van szó, nem ültethetünk minden virágot a földbe, így nagyon sokszor fordul elő, hogy mondjuk egy virágcserépben kerül ki a kertbe a növény. Ebben az esetben teljességgel felesleges alátétet tenni a cserép alá, hiszen az esetlegesen bekerülő víztöbblet gond nélkül távozhat az alsó lyukakon.

Ugyanez a megoldás lakásban már egyáltalán nem kivitelezhető, így mindenképp körül kell nézni a piacon, hogy milyen lehetőségek vannak. Az egyik legjobb, ha harmonikusan mutat együtt a cserép és az alátét is.

Milyen lehetőségek várnak?

A többség szereti szettben megvenni az adott virágcserepeket és alátéteket, mivel ezzel egy egységes képet teremtenek az adott helyiségben. Színek és anyagok tekintetében igen változatos a paletta, sőt méretekben és formákban is különböznek. Ha nem hiszed el, akkor mindenképp nézz körül DekorPlaza.hu oldalon, hogy meglelhesd a számodra ideálisat. A legnépszerűbb virágcserepek a mai napig a hagyományos cserépből vagy épp műanyagból készült darabok. Ezek kifejezetten praktikusak, mert tökéletesen ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így bel- és kültéren is megállják a helyüket. 

Méret tekintetében minden növénynek más az igénye, azaz mondjuk egy kis méretű növénynek egyáltalán nem kell nagy cserép, hogy komfortosan érezze magát. Persze ha nő idővel, akkor szükségessé válhat az átültetés, de nem éri meg rögtön a legnagyobbal kezdeni.

Kertbe mindenképp olyan virágcserepet érdemes választani, ami jól bírja az esetleges fagyot és a tűző napot, de ennek ellenére sem fakul ki a színe. 

Ha még nem találtad meg a számodra ideális darabokat, legyen szó akár bel- vagy éppen külterületről, mindenképp nézz körül a webáruházban, hogy milyen darabokat hova ajánlanak. Innen már el tudsz indulni, hiszen számos izgalmas darab vár, melyek közül bátran el lehet kezdeni válogatni! (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4540
szavazógép
2021-02-22: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Bérpótlékok és igazságpótlékok

Elfogadta a kormány az idei költségvetési tervezetet, amelyben továbbra is toronymagas a bérköltségek aránya. És nem látszik semmiféle reform e téren, noha most, a járvány okozta gazdasági visszaesés idején nagy szükség és lehetőség is lenne a változtatásra.
2021-02-22: Belföld - :

Háromszéken nem volt új fertőzött

Az elmúlt 24 órában 1634 új koronavírus-fertőzést igazoltak Romániában, a járvány kezdete óta nyilvántartott fertőzöttek száma így 781 329-re növekedett – közölte a stratégiai kommunikációs törzs (SKT). A tegnap óta 47 új halálesetet jelentettek, az áldozatok száma így összesen 19 894. Eddig 725 526 személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Hargita megyében 8, Maros megyében 36 új beteg került nyilvántartásba a tegnap óta, Háromszéken nem jegyeztek új fertőzöttet.