Kosárlabda, Európa-KupaÚjra itthon játszik a Sepsi-SIC

2021. február 23., kedd, Sport

Márciusban újabb nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont a megyeszékhelyi Sepsi Aréna, itt rendezik meg a női kosárlabda Európa-kupa két nyolcad- és negyeddöntős buboréktornáját. A sorozat legjobb tizenhat csapata között ott van a frissen hatszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC is, amely így hazai környezetben harcolhat a Final Fourba jutásért.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Decemberben arról cikkeztünk, a Sepsi-SIC együttese roppant nagy sportdiplomáciai és sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Sepsiszentgyörgynek ítélte a női Európa-kupa csoportköre egyik buboréktornájának a szervezési jogát. Csapatunk ezt most azzal überelte, hogy ismét házigazda lesz, és március 16–19. között nem egy, hanem egyszerre két turnét rendezhet a megyeszékhelyi Sepsi Arénában. A zöld-fehérek közösségi oldalukon arról írnak, hogy a sikeres januári szervezésnek köszönhetően kapták meg az újabb tornákat. 

A FIBA döntése alapján március 16-án Háromszéken kerül sor az olasz Reyer Venezia és a lengyel InvestInTheWest ENEA Gorzow, továbbá a spanyol Loi­ntek Gernika és a Sepsi-SIC közötti nyolcaddöntőre, másnap – március 17-én – az izraeli Ramla a svájci BCF Elfic Fribourg csapatával csatázik, míg a francia Carolo Basket a magyarországi VBW CEKK Cegléd ellen lép pályára. Az első két párharc negyeddöntője 18-án, a második kettőé pedig 19-én lesz. E mérkőzések győztesei az április 9–11-re tervezett Final Fourban küzdenek meg a második számú európai kupasorozat trófeájáért.

Mint ismeretes, fennállása óta a Sepsi-SIC együttesének először sikerült csoportgyőztesként továbbjutnia a női kosárlabda Európa-kupa rájátszásában: lányaink 85–48-ra verték meg a belga Basket Namur Capitalet, majd 70–73-ra kikaptak a francia ESBVA Lille Métropole alakulatától, a sorsdöntő mérkőzésen pedig 57–50 arányban diadalmaskodtak a spanyol Cadi La Seu alakulatával szemben, és 2/1-es győzelmi mutatóval csoportjuk élén végeztek. A zöld-fehérek a nyolcaddöntőben a spanyol Lointek Gernika Bizkaia csapatával találkoznak. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kovásznai özv. HEGYELI ANNA (szül. CSOMA) életének 89. évében elhunyt.
Temetése február 24-én 14 órakor lesz a kovásznai ravatalozóháztól a helyi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
1116350
2021-02-23: Sport - :

Nyolcaddöntő a Nemzeti Arénában (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Két mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája: az Atlético Madrid a bukaresti Nemzeti Arénában fogadja a Chelsea csapatát, míg a címvédő Bayern München Rómában a Lazio vendége lesz.