Veszekedés a parlamentben

2021. február 23., kedd, Belföld

A 2021-es költségvetéssel kapcsolatosan parlamenti meghallgatásra hívták tegnap a szociáldemokrata (SZDP) honatyák Florin Cîțu kormányfőt, melyen több volt a személyeskedés, mint az érvek ütköztetése – számolt be a Maszol.

  • Fotó: George Călin / Inquam Photos
    Fotó: George Călin / Inquam Photos

A fő ellenzéki párt tagjai már azzal megadták az ülés alaphangulatát, hogy a kormánykoalíció prominens képviselőinek kartonból kivágott, életnagyságú figuráival rakták tele a termet, és egy ugyanilyen kaszát is ajándékoztak a kormányfőnek, aki frontális támadással indította a beszédét: „Lássuk, kik azok akik engem támadnak: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu, mindannyian Liviu Dragnea és Darius Vâlcov lakájai.” Ciolacu sem adta alább: „Miniszterelnök úr, vagy 10 percet beszélt. Ez alatt az idő alatt Románia 600 ezer euró hitelt vett fel. Másodpercenként 1000 euró, a románok zsebéből kilopott pénz, amit a gyermekeink és az unokáink fognak visszafizetni”. A szociáldemokrata politikus szerint Cîțu „a gyűlölet abszolút bajnoka”, aki egyaránt gyűlöli a közalkalmazottakat, de az üzleti világot is. Válaszában a kormányfő kijelentette, hogy Ciolacu semmit sem fogott fel a költségvetés tervezetéből, s felajánlotta, hogy iskoláztatja. A miniszterelnök beszédét az SZDP-sek bekiabálással zavarták, amiért Ludovic Orban házelnök többször figyelmeztette őket, mondván, a fociszurkolók közé küldi őket, csak nyíljanak meg a stadionok.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-23: Belföld - :

Elfogadták a végleges tervezetet

Tegnap este fogadta el a kormány a 2021-es államháztartási törvény és társadalombiztosítási törvény végső formáját.
2021-02-23: Belföld - :

Visszahívott nagykövetek

Huszonhárom román nagykövetet hívott vissza hivatalából tegnap Klaus Iohannis államfő, köztük George Maiort, a washingtoni és Emil Hurezeanut, a berlini külképviselet vezetőjét.