Elfogadták a végleges tervezetet

2021. február 23., kedd, Belföld

Tegnap este fogadta el a kormány a 2021-es államháztartási törvény és társadalombiztosítási törvény végső formáját.

  • Fotó: capital.ro
    Fotó: capital.ro

Ezzel kapcsolatosan Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt és egyben az alsóház elnöke közölte: miután a Törvényhozási Tanács jóváhagyta a tervezetet, úgy szabályszerű, ha a kormány hivatalosan is elfogadja a jogszabályt, még akkor is, ha nem történt módosítás a szövegben. Az államháztartási törvény, illetve a társadalombiztosítási törvény tervezetét várhatóan ma küldik tovább a parlamentnek. Ezt követően Ludovic Orban, illetve Anca Dragu, a szenátus elnöke együttes ülésre hívja össze a házbizottságokat, amely megszabja a törvények parlamenti elfogadásának ütemtervét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-23: Belföld - :

Megegyeztek a bányászokkal

A kormány pénzt utal ki a Hunyad Megyei Energetikai Komplexum (CEH) bányászai elmaradt béreinek kifizetésére – jelentette ki tegnap Raluca Turcan munkaügyi miniszter, a bányászvezetőkkel való találkozás után.
2021-02-23: Belföld - :

Veszekedés a parlamentben

A 2021-es költségvetéssel kapcsolatosan parlamenti meghallgatásra hívták tegnap a szociáldemokrata (SZDP) honatyák Florin Cîțu kormányfőt, melyen több volt a személyeskedés, mint az érvek ütköztetése – számolt be a Maszol.