EU-szankciók Navalnij bebörtönzéséért

2021. február 23., kedd, Világfigyelő

Az uniós külügyminiszterek tegnapi tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért – jelentette be az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben tegnap.

  • Fotó: europa.eu
    Fotó: europa.eu

Josep Borrell az európai uniós országok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a konkrét személyek ellen irányuló, bevezetni kívánt korlátozó intézkedések előkészítése megkezdődött. A konkrét javaslataikról a tagállamok írásbeli eljárás útján akár egy héten belül dönthetnek – tette hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-23: Világfigyelő - :

Lényegesen csökkentik a kórházi kezelésre szorulók számát a védőoltások (Skóciai tanulmány a Pfizer és az AstraZeneca vakcinájáról)

A skót kormány tegnap ismertetett tanulmánya szerint meredeken csökkenti a koronavírus-fertőzés okozta, kórházi kezelést igénylő megbetegedések számát a Pfizer és a BioNTech, illetve az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem vakcinája.
2021-02-23: Világfigyelő - :

Putyin–Lukasenka találkozó

Összehangoltak és jól működnek a Minszk és Moszkva közötti együttműködés eszközei – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor tegnap Szocsiban fogadta fehérorosz hivatali partnerét, Aljakszandr Lukasenkát.