Putyin–Lukasenka találkozó

2021. február 23., kedd, Világfigyelő

Összehangoltak és jól működnek a Minszk és Moszkva közötti együttműködés eszközei – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor tegnap Szocsiban fogadta fehérorosz hivatali partnerét, Aljakszandr Lukasenkát.

Putyin hangsúlyozta, hogy az orosz és a fehérorosz fél napi kapcsolatban áll az előttük álló feladatok megoldásával kapcsolatban. Lukasenka köszönetet mondott vendéglátójának azért a segítségért, amelyet Moszkva nyújtott hazája gazdaságának. A tavaly szeptember 14-i kétoldalú csúcstalálkozón Oroszország másfél milliárd dolláros állami hitelt helyezett kilátásba Fehéroroszország számára. Putyin úgy vélekedett, hogy a kétoldalú ipari együttműködés fontosabb a Fehéroroszországnak nyújtott közvetlen orosz pénzügyi támogatásnál. Putyin szerint Oroszország februárban újabb vakcinaszállítmányokat juttat el Fehéroroszországba, és már átadta Minszknek az oltóanyag gyártási technológiáját.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2021-02-23: Világfigyelő - :

EU-szankciók Navalnij bebörtönzéséért

Az uniós külügyminiszterek tegnapi tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért – jelentette be az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben tegnap.
2021-02-23: Világfigyelő - :

Online egészségügyi képzés

Nagy az érdeklődés a nemzetpolitikai államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg – közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.