Előzetesben az állatkínzó betörők

2021. február 23., kedd, Közélet

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték azt a két helybeli férfit, akik szombatról vasárnapra virradó éjjel betörtek egy árapataki ingatlanba.

A rendőrséget vasárnap reggel értesítették az esetről. A helyszínelők megállapították, hogy a tettesek az ingatlan hátsó kerítésén másztak át, megrongálták a kihelyezett négy biztonsági kamerát, betörték a ház egyik ablakát és az ajtót is megrongálták a behatoláshoz. Az épületből különböző javakat, főleg konyhai edényeket és ruhaneműt vittek el, és súlyosan bántalmazták a házőrző kutyát, a fejére mély sebet ejtettek, s fogát is kitörték. A rendőrök azonosították az elkövetőket, őrizetbe vették őket, a sepsiszentgyörgyi ügyészség kérte előzetes letartóztatásukat, a bíróság helyt adott a kérelemnek. A kivizsgálás minősített lopás és állatokkal szembeni kegyetlenség miatt folyik. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4539
szavazógép
2021-02-23: Közélet - Hecser László:

Korszerű szennyvíztisztítója lesz Vargyasnak

A Helyi Fejlesztési Országos Program keretében épül a vargyasi szennyvízhálózat és -tisztító. Az elmúlt években a tervek jó része megvalósult, ám ami hátravan, az éppen a neheze. Imets Lajos polgármester úgy véli, még idén elkészülnek a munkával.
2021-02-23: Közélet - :

Vasárnapi ellenőrzések

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott rendelkezések betartatását célzó intézkedések során az állami rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök közreműködésével vasárnap 15 kereskedelmi társaságot, illetve egyéni vállalkozást és 17 vendéglőt, üzletet ellenőriztek a megyében.