Szakszervezetek művelődési házaBűnvádi eljárást indított az önkormányzat

2021. február 23., kedd, Közélet

Bűnvádi eljárást indított Sepsiszentgyörgy önkormányzata a szakszervezetek művelődési házának ügyében; az elhanyagolt állapotban lévő ingatlan veszélyes a lakók biztonságára és egészségére nézvést is.

  • A szakszervezetek művelődési házának bejárata
    A szakszervezetek művelődési házának bejárata

A jogi lépésről tegnap közleményben számolt be a polgármesteri hivatal, mely korábban több intézkedést kezdeményezett az épület sorsának rendezése érdekében. Mint írják, a szakszervezetek művelődési háza ugyan nem képezi az önkormányzat tulajdonát, az azonban a polgármesteri hivatal felelőssége, „hogy a város területén ne legyenek olyan súlyosbodó problémák, amelyek rongáláshoz vezetnek és kellemetlenséget okoznak a lakóknak”.

A Szakszervezeti Művelődési Házak Országos Szövetsége magának követeli a megyeszékhelyi ingatlan tulajdonjogát, ám mivel az igen leromlott állapotú épület „illegális cselekmények és kihágások helyszínéül szolgál”, Sepsiszentgyörgy önkormányzata kénytelen volt egy bűnvádi eljárás indítását kezdeményezni – taglalják a közleményben. Megjegyzik, a tulajdonosok felelőssége, hogy gondoskodjanak az épületről, illetve elkerüljék a hosszú éveken át tartó elhanyagolásból adódó problémákat. Felidézik, a városháza több rendben kérte az országos rendőrségtől, hogy járőrözzenek a környéken az esetleges illegális cselekmények megelőzése érdekében. 

Az önkormányzat egyébként szeretné átvenni a szakszervezetek művelődési házának tulajdonjogát, hogy az épületet visszahelyezze a város kulturális körforgásába, ám ehhez egy központi szinten hozott döntésre van szükség a volt kommunista szakszervezet örökségét illetően – közölte a városháza. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-23: Közélet - :

Miért szükséges Sepsiszentgyörgynek a kerülőút? (Visszajelzés)

Sajnálattal és megértéssel olvastam a Háromszékben Vonalzóval döntik el a sorsodat címmel megjelent olvasói levelet, melyben egy panaszos, Donáth Anna arról írt, hogy mennyire kellemetlenül érinti őt az, hogy az ő területén vezet majd át a sepsiszentgyörgyi kerülőút. Először is arról szeretnék néhány szót szólni, hogy miért fontos a sepsiszentgyörgyi kerülőút megépítése. 
2021-02-23: Máról holnapra - Farkas Réka:

Kis pénzből Művelt Románia

Nagy nehezen megszületett a kormány idei költségvetési tervezete és megkezdődött a bűvészkedés a számokkal. Sok egyezkedésre, alkura volt szükség, hogy valahogyan összeálljon, mire mennyi pénzt szán a pénzügyminiszterből kormányfővé előléptetett Florin Cîțu kabinetje, és bármennyire próbálják szépíteni a végeredményt, néhány fejezetnél a számok, arányok nagyon árulkodóak.