Mesés receptkönyvvel köszöntik Bodor Ádámot

2021. február 24., szerda, Magazin

Mesés receptkönyvvel köszönti 85. születésnapja alkalmából Bodor Ádám Kossuth-díjas írót, a nemzet művészét a Szépirodalmi Figyelő.

A kötetben 35 szerző egy-egy Bodor Ádám írásművészete előtt tisztelgő mesés receptje olvasható, amelyek akár a Verhovina madaraiban említett Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának – írják a könyv készítői. A különleges kötetből megtudhatja az olvasó, hogy a szederborhoz passzol-e a papagáj, hogy hol készítik a legízletesebb báránysikolylevest; fény derül a könnyű labodalevesek titkára, de tisztázódik az is, mit jelent, ha valaki nyehőcével álmodik.

A Receptek végnapokra című kötetet Vass Norbert és Vincze Ferenc szerkesztette, a könyvet Vincze Judit illusztrációi díszítik. A verses-novellás szakácskönyv szerzői között van mások mellett Babiczky Tibor, Cserna-Szabó András, Géczi János, Győrffy Ákos, Kiss Tibor Noé, Kollár Árpád, László Noémi, Márton László, Szécsi Noémi és Térey János is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2021-02-24: Magazin - :

Megkezdődik a királyi maradványok vizsgálata (Székesfehérvár)

Megkezdődik a Székesfehérváron őrzött királyi maradványok vizsgálata – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn az egykori koronázóbazilika helyén lévő Nemzeti Emlékhelyen, ahol megnyitották az osszáriumot (csontkamra) és felszínre hozták az első, csontokat tartalmazó fémládákat.
2021-02-24: Magazin - :

A beoltottak nem terjesztik a vírust

A Pfizer-BioNTech kettős által fejlesztett vakcina megakadályozza az izraeliek túlnyomó többségének megfertőződését, ez az első bizonyíték arra, hogy az immunizáció sikeresen véd a koronavírus terjedése ellen. Egy előzetesen kiszivárgott jelentés ugyanis arra a következtetésre jutott: az oltás megakadályozza, hogy a tünetmentes hordozók továbbadják a fertőzést.