Tüntetések Bukarestben

2021. február 24., szerda, Belföld

Sztrájkőrséget álltak tegnap a parlament épülete előtt az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség tagjai.

  • Fotó: Evenimentul Zilei
    Fotó: Evenimentul Zilei

Az érdekvédelem a költségvetési törvény módosítását kéri úgy, hogy az „minőségi, az európai színvonalnak megfelelő egészségügyet” biztosítson a szolgáltatások kedvezményezettjeinek és a rendszerben dolgozóknak egyaránt. A Sanitas  közösségi oldalán közzétett bejegyzés szerint az idei államháztartási törvény „ismét a lista végére helyezi az egészségügyet” a költségvetési kiadások tekintetében. „A kormány bebizonyította, hogy ugyanolyan közönnyel kezeli ezt az életbevágóan fontos ágazatot, mint a korábbi kabinetek” – írják. Ugyancsak tegnap a rendőrök is utcára vonultak Bukarestben, mégpedig egyszerre 15 helyszínen, hogy a járványügyi előírásoknak eleget téve ne legyenek száznál többen együtt. A rendőrök elutasítják a közalkalmazotti bérek befagyasztását, az üdülési utalványok megvonását, és kockázati pótlékot követelnek, mert mindjárt egy éve a járványnak kitéve dolgoznak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 346
szavazógép
2021-02-24: Belföld - :

Kisvárosok is pályázhatnak

A megyeszékhelyek mellett a vidék, valamint a kis- és közepes városok is részesülhetnek azokból a forrásokból, amelyet az országos helyreállítási terv (román betűszóval PNRR) részeként a válság kezelésére tesz elérhetővé a kormány – hívta fel a figyelmet Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter, megjegyezve, hogy ezt az RMDSZ javasolta.
2021-02-24: Belföld - :

Hegedűs Csilla államtitkár

Az európai beruházásokért és projektekért felelős minisztérium államtitkárává nevezte ki Florin Cîţu kormányfő Hegedűs Csilla Kolozs megyei képviselőt.