Kisvárosok is pályázhatnak

2021. február 24., szerda, Belföld

A megyeszékhelyek mellett a vidék, valamint a kis- és közepes városok is részesülhetnek azokból a forrásokból, amelyet az országos helyreállítási terv (román betűszóval PNRR) részeként a válság kezelésére tesz elérhetővé a kormány – hívta fel a figyelmet Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter, megjegyezve, hogy ezt az RMDSZ javasolta.

Kifejtette: a megyeszékhely municípiumok mellett minden városnak és a vidéknek is meg kell adni a lehetőséget a fejlődéshez, a területfejlesztéshez és a jólét megteremtéséhez. Cseke Attila szerint „Románia egyik legnagyobb kihívása az infrastruktúra fejlesztése. A szülőföldön való boldogulás, a gazdasági fejlődés, illetve a régiók, megyék közötti és megyéken belüli fejlettségi szintkülönbség csökkentése érdekében kulcsfontosságú a munkahelyteremtés a megyeszékhelyeken és a kisebb településeken is. Ezért a minisztérium azt javasolta, részesítsük előnyben azokat a pályázókat is, akik a fent említett településeken munkahelyeket teremtenek.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 533
szavazógép
2021-02-24: Belföld - :

Hírsaláta

NEM VÁLTAK BE A KAMIONRENDELŐK. Pénzkidobásnak bizonyult azoknak a tehergépkocsiknak a beszerzése, amelyekben intenzív osztályokat rendeztek be a koronavírusos betegek számára. A kormány tavaly nyáron (két alapítvány támogatásával) több ilyen járművet is vásárolt, de nem sok haszna volt belőlük.
2021-02-24: Belföld - :

Tüntetések Bukarestben

Sztrájkőrséget álltak tegnap a parlament épülete előtt az egészségügyi dolgozókat tömörítő Sanitas Szakszervezeti Szövetség tagjai.