Gyorsítani az engedélyezést

2021. február 24., szerda, Világfigyelő

Az Európai Bizottság a csütörtökön kezdődő, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozón javasolni fogja a koronavírus új variánsai ellen hatékony és biztonságos oltóanyagok uniós szintű engedélyezési eljárásának felgyorsítását – közölte Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tegnapi ülése után.

  • Fotó: mti.hu
    Fotó: mti.hu

Maroš Šefčovič a videokonferencia keretében tartott ülést követően elmondta: az Európai Bizottság közös uniós megközelítést is javasol majd a vírus új variánsainak gyors azonosítása érdekében. A biztos szerint közös alkalmazást kívánnak kidolgozni a fertőzöttségi és oltási adatok, valamint minden egyéb járványügyi információ megosztására. A cél az, hogy minél többet tudjanak meg az új vírusmutánsok természetéről – jelentette ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 525
szavazógép
2021-02-24: Világfigyelő - :

A cseh államé marad az opocnói vadászkastély (Beneš-dekrétumok)

A cseh állam tulajdonában marad a híres kelet-csehországi, opocnói vadászkastély, amelyet a második világháború után a Beneš-dekrétumok alapján koboztak el a csehszlovák hatóságok egy szudétanémet családtól. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) a napokban véglegesen elutasította a Colloredo-Mansfeld család örököseinek panaszát a 2020-ban meghozott cseh alkotmánybírósági döntés ellen – közölte tegnap a prágai közszolgálati rádió az igazságügyi minisztériumra hivatkozva.
2021-02-24: Világfigyelő - :

Súlyos esetek Csehországban

Rekordmagasra nőtt a kórházban kezelt súlyos koronavírus-betegek száma Csehországban – közölte a cseh egészségügyi minisztérium.