Súlyos esetek Csehországban

2021. február 24., szerda, Világfigyelő

Rekordmagasra nőtt a kórházban kezelt súlyos koronavírus-betegek száma Csehországban – közölte a cseh egészségügyi minisztérium.

  • Fotó: apnews.com
    Fotó: apnews.com

A tárca honlapján tegnap reggel közzétett kimutatás szerint a kórházakban több mint 6500 COVID-19-beteget kezelnek, akik közül 1329-nek az állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. A járvány tavaly márciusi kitörése óta ezek a legmagasabb kórházi számok és az utóbbi napokban folyamatosan emelkednek. A kór csehországi halálos áldozatainak száma már meghaladja a 19 500-at. Az aktív fertőzöttek száma tovább növekszik, jelenleg 121 ezer betegről tudnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2021-02-24: Világfigyelő - :

Gyorsítani az engedélyezést

Az Európai Bizottság a csütörtökön kezdődő, kétnaposra tervezett uniós csúcstalálkozón javasolni fogja a koronavírus új variánsai ellen hatékony és biztonságos oltóanyagok uniós szintű engedélyezési eljárásának felgyorsítását – közölte Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tegnapi ülése után.
2021-02-24: Világfigyelő - :

Felgyújtatta egy újságíró házát

Négy év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon Belgrád egyik külvárosának polgármesterét tegnap, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és házának felgyújtására.