Felgyújtatta egy újságíró házát

2021. február 24., szerda, Világfigyelő

Négy év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték első fokon Belgrád egyik külvárosának polgármesterét tegnap, mert a gyanú szerint parancsot adott egy helyi újságíró zaklatására és házának felgyújtására.

  • Milan Jovanović. Fotó: medium.com
    Milan Jovanović. Fotó: medium.com

Dragoljub Simonovićot azért ítélték el, mert bizonyítást nyert, hogy 2018 decemberében felgyújttatta Milan Jovanović oknyomozó újságíró házát. Jovanović házára akkor dobtak Molotov-koktélt, amikor feleségével együtt otthon tartózkodott. A házaspár az ablakon keresztül tudott kimenekülni. Az újságíró korábban többször is jelezte, hogy bántalmazták, mert korrupciós ügyeket tárt fel, amelyek összefüggésbe hozhatók a volt polgármesterrel. Az ítélethirdetést követően Milan Jovanović újságíróknak azt mondta: elégedett az ítélettel és az igazságszolgáltatás munkájával. Szerinte az ítélet reményt jelent a jövőre nézve a szabad újságírás számára.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 529
szavazógép
2021-02-24: Világfigyelő - :

Súlyos esetek Csehországban

Rekordmagasra nőtt a kórházban kezelt súlyos koronavírus-betegek száma Csehországban – közölte a cseh egészségügyi minisztérium.
2021-02-24: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Kis város nagy sikere

Hatodszor hódította el a Román Kupát a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, s bár a járványhelyzetben elrendelt korlátozások miatt az örömünnep szurkolók nélkül zajlott, érdemes alaposabban górcső alá venni a sepsiszentgyörgyi klub sikerét.