Kézilabda, utánpótlásRájátszásban folytatja a Sepsi-SIC

2021. február 25., csütörtök, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC 19 év alatti lány kézilabdacsapata befejezte az országos bajnokság alapszakaszát. A zöld-fehérek az Érték csoportban, vagyis a rájátszásban folytatják a pontvadászatot.

  • Fotó: Dan Potor
    Fotó: Dan Potor

A Gabriela Artene irányította lányok a 2020–2021. évi idény alapszakaszának visszavágóját két győzelemmel és egy vereséggel zárták. A Szabó Kati Sportcsarnokban rendezett teremtornán a házigazdák előbb a Medgyesi ISK felett diadalmaskodtak, majd a Brassói Dinamo meg nem jelenése miatt zöldasztalnál (10–0) kapták meg a győzelemért járó pontokat. A brassói csapat több játékosának  is pozitív volt a koronavírustesztje, így nem tudtak részt venni a visszavágón. A harmadik mérkőzésüket, amely egyben rangadó is volt, elveszítették, a Brassói Corona 33–20 arányban nyert, így a Sepsi-SIC 8 ponttal a D-csoport második helyén zárt, és rájátszásba jutott.

„Az újabb teremtorna és a mérkőzések miatti boldogságot némileg beárnyékolták a néhány nappal ezelőtt és a találkozók közben elszenvedett sérülések. Az elmúlt időszakban befektetett munka után többre számítottunk, elmondhatjuk, hogy szerény teljesítményt nyújtottunk. Az addig jól működő összjáték ezúttal akadozott, viszont a lányok megpróbáltak javítani a helyzeten. A játékosok érdeme, hogy az Érték csoportba jutottak, ahol igyekszünk javítani a csapatjátékon, és kihozni a legtöbbet az előttünk álló mérkőzésekből” – nyilatkozta Gabriela Artene edző.

A 19 év alatti csapat következő ellenfelei a Chimia Râmnicu Vâlcea, az Unirea Dobroești és az Energetic Râmnicu Vâlcea lesznek. Az odavágó március 26. és 28., a visszavágó április 23. és 25. között lesz.

„Sajnos, a Dinamo koronavírus-fertőzések miatt az utolsó pillanatban kénytelen volt visszalépni, viszont a medgyesi csapattal nehéz mérkőzést játszottunk, amely sokat kivett a lányokból. A számtalan szabálytalanság és az ellenfél durva fellépése az egyik játékosunk sérülését eredményezte. A Corona ellen jól kezdtünk, az első félidőben tarottuk magunkat, mindkét együttes jól játszott. A szünet után több egyéni hibánk volt, és a csapatjátékunk sem működött. Valószínűleg az is sokat számított, hogy három lány sérülés miatt hiányzott a teremtornáról. Elmondhatjuk, hogy végül győzött a határozottabb csapat. Megyünk a bajnokság következő szakaszába, addig pedig rendezzük sorainkat, és bizonyítjuk, mire vagyunk képesek” – fogalmazott Sorin Popica, a Sepsi-SIC kézilabda-szakosztályának vezetője. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-25: Sport - :

Giroud góljával győzött a Chelsea (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Olivier Giroud látványos találatával a Chelsea idegenben 1–0-ra legyőzte az Atlético Madrid csapatát a Bajnokok Ligája Bukarestben rendezett nyolcaddöntőjén. A találkozó nagy küzdelmet és kevés helyzetet hozott, amelynek egyetlen gólját a világbajnok francia csatár szerezte egy gyönyörű ollózó mozdulattal a második játékrész közepén.
2021-02-25: Történelmünk - :

Az Úz völgye az első világháborúban (1.)

Mai Történelmünk rovatunkban a Háromszék Vármegye Kiadónál nemrég megjelent, Kocsis Károly által szerkesztett Előre az Úz völgyében című könyvből közöljük Gottfried Barna történész, levéltáros az eseményeket összefoglaló bevezetőjének első részét a jegyzetek elhagyásával, a szerkesztőség alcímeivel.