Eltörlik a legtöbb pótlékot

2021. február 25., csütörtök, Belföld

Jövő év elejétől megszűnik a közalkalmazottak pótlékainak nagy része – nyilatkozta kedd este Kelemen Hunor, aki szerint esetenként a pótlékok helyett prémiumokat kaphatnának majd azok, akik jól teljesítenek és hatékonyan dolgoznak.

  • Fotó: spotmedia.ro
    Fotó: spotmedia.ro

Mindezt azonban nem lehet egy-két hónap alatt megoldani, és sürgősségi rendeletben sem szabályozható a kérdés, törvényre van szükség – magyarázta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2021-02-25: Belföld - :

Hírsaláta

SENKINEK SEM TETSZIK. Sem a tanároknak, sem a szülőknek, sem a diákoknak nem tetszik a következő tanév szerkezete, amely szerint az első félév már karácsony előtt véget ér, a második félév pedig lényegesen több hétből áll, mint az első, de már nincs mit tenni, a miniszteri rendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben. A  Magyar Szülők Szövetségének elnöke, Csíky Csengele szerint alapvetően senki nem érti, hogy miért kellett visszatérni ahhoz a struktúrához, amelyről egyszer már kiderült, hogy nem használható.
2021-02-25: Belföld - :

Kifizetik a bányászokat

11 millió lejt utal ki a kormány a Zsil-völgyi bányászok tavalyról elmaradt bérpótlékainak kifizetésére – jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök a tegnapi kormányülés után.