Kifizetik a bányászokat

2021. február 25., csütörtök, Belföld

11 millió lejt utal ki a kormány a Zsil-völgyi bányászok tavalyról elmaradt bérpótlékainak kifizetésére – jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök a tegnapi kormányülés után.

  • Fotó: DC News
    Fotó: DC News

Elmondta: a bányászok tavaly megkapták fizetéseiket, a kollektív munkaszerződésben garantált élelmiszerjegyeiket és egyéb bérpótlékaikat viszont nem. Mivel egy fizetésképtelenné nyilvánított vállalat alkalmazottjairól van szó, a kormánynak külön határozatot kellett hoznia a szükséges összeg biztosításáról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-25: Belföld - :

Eltörlik a legtöbb pótlékot

Jövő év elejétől megszűnik a közalkalmazottak pótlékainak nagy része – nyilatkozta kedd este Kelemen Hunor, aki szerint esetenként a pótlékok helyett prémiumokat kaphatnának majd azok, akik jól teljesítenek és hatékonyan dolgoznak.
2021-02-25: Belföld - :

Gyógyszerek a víztározóban

Több mint egy köbméter lejárt gyógyszert dobtak valakik a Kolozsvárt ivóvízzel ellátó Tarnica víztározóba, és emiatt a Kolozs megyei közegészségügyi igazgatóság tegnap leállíttatta a Szamos Vízügyi Társaság tarnicai vízbefogását. A hatóságokat kedden riasztotta a Kolozs megyei védett területekért felelős hegyimentő szolgálat illetékese, aki a vízben úszó gyógyszeres dobozokra lett figyelmes.