Lengyel szigorítás a határon

2021. február 25., csütörtök, Világfigyelő

Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, különben az érkezőket házi karanténba irányítják – jelentette be tegnapi sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.

  • Fotó: politykazdrowotna.com
    Fotó: politykazdrowotna.com

A két országban fennálló, a lengyelországinál súlyosabb járványra hivatkozva Niedzielski elmondta: a cseh–lengyel, illetve a szlovák–lengyel határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít. Szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. Nem elegendő sálat, kendőt, valamint arcvédő pajzsot használni sem, amennyiben ennek viselését nem egészíti ki szájmaszk.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-25: Világfigyelő - :

18 millió oltás Nagy-Britanniában

A brit egészségügyi minisztérium tegnapi ismertetése szerint meghaladta a 18 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában.
2021-02-25: Világfigyelő - :

Putyin provokációtól tart

Moszkvának tudomására jutott, hogy a koronavírus okozta COVID-19 betegség elleni küzdelemben, egyebek között az orvostudomány területén elért eredményeivel kapcsolatban „információs provokációk készülnek ellene” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőségének tegnapi moszkvai tanácskozásán.