Putyin provokációtól tart

2021. február 25., csütörtök, Világfigyelő

Moszkvának tudomására jutott, hogy a koronavírus okozta COVID-19 betegség elleni küzdelemben, egyebek között az orvostudomány területén elért eredményeivel kapcsolatban „információs provokációk készülnek ellene” – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőségének tegnapi moszkvai tanácskozásán.

  • Fotó: bbc.com
    Fotó: bbc.com

Putyin szerint Oroszország ellen „céltudatos információs kampány” zajlik, amelynek keretében sok kérdésben alaptalan vádakkal illetik. Megjegyezte, hogy a világjárvány elleni küzdelem globális feladatát csakis összefogással lehet megoldani. Az elnök az FSZB feladatai között sorolta fel annak megakadályozását, hogy a koronavírus új változatai kerüljenek be az országba. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 530
szavazógép
2021-02-25: Világfigyelő - :

Lengyel szigorítás a határon

Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Csehország vagy Szlovákia felől akarnak beutazni Lengyelországba, különben az érkezőket házi karanténba irányítják – jelentette be tegnapi sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.
2021-02-25: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Nem mondanak le a segélyről egy munkahelyért

Közel 1100 szociális segélyben részesülő háromszéki vett részt februárban a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség által szervezett találkozókon, melyek célja egyebek mellett, hogy növeljék a munkaképes személyek foglalkoztatását.