Vírus miatt otthon tanulnak

2021. február 25., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Református Kollégium (fotó) előkészítő osztálya tanítójának és a Mikes Kelemen Elméleti Líceum IV. B osztálya pedagógusának koronavírussal történő megfertőződése miatt e két osztályban március 5-ig felfüggesztik a tantermi oktatást és áttérnek az online tanításra – közölte tegnap délelőtt a megyei tanfelügyelőség.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A listát délután kiegészítették, eszerint február 22-től a kézdivásárhelyi 3-as óvoda középcsoportjában sem tanítanak a megszokott módon, és a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola egyik első osztályában is távoktatásra kellett áttérni az egyik diák megfertőződése miatt.

A második félév újrakezdése óta Sepsiszentgyörgy minden tanintézményében a sárga forgatókönyv van érvényben, ami azt jelenti, hogy az óvodások, az elemi tagozatosok, a nyolcadikosok, valamint a középiskolai és szakiskolai végzősök személyesen vesznek részt a foglalkozásokon, a gimnáziumok és líceumok három-három évfolyama, az V–VII., valamint a IX–XI. osztály távoktatásban tanul. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-25: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Nem mondanak le a segélyről egy munkahelyért

Közel 1100 szociális segélyben részesülő háromszéki vett részt februárban a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség által szervezett találkozókon, melyek célja egyebek mellett, hogy növeljék a munkaképes személyek foglalkoztatását. 
2021-02-25: Közélet - Fekete Réka:

Változtatni kell az egészségügyi ellátórendszeren (Megyei kórház)

Kevesebb mint egy hónap múlva lesz egy éve annak, hogy 2020. március 21-én igazolták az első koronavírus-fertőzést a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban az egyik orvos alkalmazottnál, de már tavaly február végén megjelent a vírus az országban és Háromszék legnagyobb kórházának már akkor készülnie kellett a fertőzéshullámra. Az azóta eltelt időszak tanulságairól is beszélt András-Nagy Róbert kórházmenedzser a tegnapi tájékoztatón.