Lángoló gazdasági épületek

2021. február 25., csütörtök, Közélet

Bibarcfalván és Zoltánban is tűzoltók segítségére volt szükség a napokban, miután gazdasági melléképületekben csaptak fel a lángok. Az erdővidéki településen egy csűr gyulladt ki, ahol 1600 bála takarmányt raktároztak el.

Az oltásban a hivatásos tűzoltók mellett a baróti, bardoci és nagybaconi önkéntes alakulatok is részt vettek. Tolvaj Marius szóvivő szerint itt vélhetően szándékos gyújtogatás nyomán kapott lángra az érintett épület. Zoltánban rövidzárlatból keletkezett a baj, a tűz egy fészerben pusztított, ahol különféle javakat tároltak. A tűzoltók gyors közbelépésének köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat, még mielőtt átterjedtek volna a közeli istálóra. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 527
szavazógép
2021-02-25: Közélet - :

Lopás miatt nyomoznak

Folytatólagosan elkövetett minősített lopás bűntette gyanújával indítottak nyomozást a sepsiszentgyörgyi rendőrök, miután február 16-án arról értesítették őket, hogy egy megyeszékhelyi kereskedelmi egységbe ismeretlen személy hatolt be.
2021-02-25: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

A hárompillérű cserkészet

Sepsiszentgyörgyön immár hagyománya van a cserkészéletben, hogy február 22-én közösen emlékeznek a csapatok Lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell (becenevén Bi-Pi) születésnapjára a Tanulók Háza udvarán a néhai Gaál Sándor szövetségi elnök és csapata által felállított emlékműnél. Idén megtisztelte az ünnepséget jelenlétével Szabó Lajos kanonok is, a 40-es számú Szent György Cserkészcsapat alapító parancsnoka.