Pártközi egyezmények kellenek a fejlődéshez

2021. február 26., péntek, Belföld

Az vezetne az ország jelentős fejlődéséhez, ha négy-öt kulcsfontosságú területet illetően politikai megállapodásra jutnának a pártok – jelentette ki Kelemen Hunor.

  • Fotó: Kovács Zsolt
    Fotó: Kovács Zsolt

Az RMDSZ elnöke szerint az ország védelmi stratégiájával kapcsolatos vagy a Románia európai elköteleződésének megerősítéséről szóló paktumhoz hasonló megállapodásra lenne szükség a fő politikai erők között az oktatás, a nagy infrastruktúra, az egészségügy és a környezetvédelem tekintetében is. Ezek mind olyan területek, amelyeken „nem lehet csodát tenni négy év alatt”, ha viszont léteznének ilyen megállapodások, a választási ciklus lejártával, hatalomváltás esetén is biztosított lenne a fontos projektek továbbvitele, és „így nyolc év, tíz év, tizenkét év után óriási fejlődés tanúi lennénk”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2021-02-26: Belföld - :

Az önkormányzatokat erősítik

A magyar közösség számára fontos beruházásokat, az egészségügyi intézmények fejlesztését, valamint az önkormányzatok megerősítését tartotta szem előtt az RMDSZ az idei állami költségvetés kidolgozásánál. Kelemen Hunor közölte: a világjárvány és az ezzel járó gazdasági válság közepette a költségvetés megtervezésénél az államháztartási hiány (a tavalyi 10-ről a GDP 7,1 százalékára történő) csökkentésének és a gazdaság növekedő pályára állításának szempontját kellett összehangolni.
2021-02-26: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Bányászperspektívák

A kormány pénzt utalt ki a Zsil-völgyi bányászoknak a tavaly elmaradt pótlékaik és ételjegyeik kifizetésére, egy héttel azután, hogy többtucatnyian kezdtek sztrájkolni a föld mélyében.