Maradhat a magyar felirat

2021. február 26., péntek, Belföld

Nem kell eltávolítani a jó utat kívánó magyar feliratot a Kovászna és Brassó megye határát jelző, a Brassó megyei önkormányzat által kihelyezett tábláról – döntötte el a bukaresti táblabíróság.

Az ítélet végleges, de a részletes indoklás még nem jelent meg, tudatja az RMDSZ Brassó megyei szervezete, amelynek bejegyzéséről a Maszol ad hírt. A pert a magyar szimbólumok ellen valóságos hadjáratot folytató Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte 2019 elején, és alapfokon meg is nyerte, ám Brassó Megye Tanácsa fellebbezett, és a fővárosi ítélőtábla kimondta, hogy maradhat a magyar felirat. A Brassó megyei önkormányzatot Ambrus Izabella, az RMDSZ volt parlamenti képviselője ügyvédként képviselte a perben; mivel korábban megyeitanács-elnök is volt, az RMDSZ őt jelöli a Brassó megyei alprefektusi tisztségre is. Az érdekvédelmi szövetség köszönetet mondott a kolozsvári Advocacy Group for Freedom of Identity Egyesületnek, amely a brassóiak oldalán avatkozott be a perbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-26: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Bányászperspektívák

A kormány pénzt utalt ki a Zsil-völgyi bányászoknak a tavaly elmaradt pótlékaik és ételjegyeik kifizetésére, egy héttel azután, hogy többtucatnyian kezdtek sztrájkolni a föld mélyében.
2021-02-26: Közélet - Bokor Gábor:

Működik a kovásznai oltásközpont

Ma reggel megkezdi működését Kovásznán a városi művelődési házban berendezett COVID-oltásközpont. Itt az AstraZeneca oltóanyagot kapják meg a jelentkezők. Napi hatvan személy beoltására vannak berendezkedve, az online előjegyzési platformon már csütörtökön minden hely foglalt volt a hétvégére is, csak hétfőre lehetett szabad időpontot kapni. A központ év végéig rendelkezik működési jóváhagyással – mondta el Thiesz János, aki a polgármesteri hivatal részéről irányítja a központ működését.