Tanácsülés KézdivásárhelyenTizenkét szabadtéri rendezvényt terveznek

2021. február 26., péntek, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzata tegnapi soros ülésén – Dávid Sándor elnökletével, aki három hónapig vezeti az üléseket – tizenhat napirendi pontot vitatott meg, és többek között jóváhagyta az idei szabadtéri sport- és kulturális rendezvényeket. Ebben az esztendőben a szervezők tizenkét rendezvényre kérték az önkormányzat jóváhagyását, abban az esetben, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

  • Tavaly március idusán csak koszorúzásra kerülhetett sor Kézdivásárhelyen. A szerző archív felvétele
    Tavaly március idusán csak koszorúzásra kerülhetett sor Kézdivásárhelyen. A szerző archív felvétele

Az első idei szabadtéri rendezvény a március 15-i Gábor Áron téri lovas-szekeres felvonulás lenne, április 22–24. között a Virágvarázs következne, májusban a KSE-napokat, június elsején a gyermeknapot, augusztus 7–8-án a Tegyünk Kézdiszékért civil tömörülés mézeskalácsos napjait, 14–15-én a fortyogófürdői nemzetközi motoros találkozót, 25–29. között pedig az Őszi sokadalmat szerveznék meg. Október 23-án az 1956-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeznének, 28–30. között virágvásárt, decemberben pedig a Gábor Áron téren és a Wegener Parkban karácsonyváró rendezvényeket szerveznének.

Bokor Tibor polgármester elmondta: a törvény kötelezi az önkormányzatot arra, hogy minden évben fogadja el a szabadtéri rendezvények listáját, de a járványhelyzet miatt nem biztos, hogy ezekre sor is kerülhet. Bízik benne, hogy igen, de ha a vészhelyzetet március 12-én meghosszabbítják, akkor nem lehet megtartani a következő harminc napra tervezett szabadtéri rendezvényeket. A tanácstagok a határozattervezetet egyhangú szavazattal fogadták el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 527
szavazógép
2021-02-26: Közélet - Szekeres Attila:

Ingatlanokat kérnek az államtól (Kovászna Megye Tanácsa)

Kovászna Megye Tanácsának tegnapi soros ülésén a legtöbb napirendi pont ingatlanok helyzetét érintette, a megyeháza többek között saját székhelyének megyei tulajdonba utalását és a sepsibesenyői ifjúsági tábor megyei közvagyonba vételét kéri.
2021-02-26: Közélet - Hecser László:

Összefogás az akkreditáció érdekében (Baróti kórház)

Benedek-Huszár János, Barót polgármestere a tegnap délután tartott tanácsülés végén derűlátó véleményt fogalmazott meg a városi kórház akkreditációjának megszerzését illetően. Mint mondotta, nemcsak a helyi, hanem a megyei tanács is kész komolyabb összeggel támogatni az ügyet, a környékbeli önkormányzati vezetők is úgy nyilatkoztak, hogy nemcsak a fenntartási költségek terheit vállalják át, hanem azon felül is, sőt, külföldi segítség is érkezik a napokban.