Baróti kórházÖsszefogás az akkreditáció érdekében

2021. február 26., péntek, Közélet

Benedek-Huszár János, Barót polgármestere a tegnap délután tartott tanácsülés végén derűlátó véleményt fogalmazott meg a városi kórház akkreditációjának megszerzését illetően. Mint mondotta, nemcsak a helyi, hanem a megyei tanács is kész komolyabb összeggel támogatni az ügyet, a környékbeli önkormányzati vezetők is úgy nyilatkoztak, hogy nemcsak a fenntartási költségek terheit vállalják át, hanem azon felül is, sőt, külföldi segítség is érkezik a napokban.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az engedélyeztetés szempontjából fontosnak nevezte a belső területek aszfaltozását, a járdák kialakítását, az esővíz elvezetését, a víz- és szennyvízcső kicserélését: amíg az esővíz ott folyik el, ahol utat talál, a szivárgó csövek miatt pedig ázik a laboratórium, a röntgen és a konyha, szó sem lehet az akkreditáció megszerzéséről. A gondok megoldása céljából szakemberekkel vették fel a kapcsolatot, felmérték a tennivalókat, s várhatóan a következő napokban árajánlatot is adnak, hogy mennyiért végeznék el a javításokat. Készül az akkreditáció szempontjából szintén kiemelt jelentőséggel bíró transzfúziós központ is, amelyiknek egy része már fel van építve.

Az bizonyos, hogy nem lesznek magukra utalva az összeg előteremtésében: a megyei tanácstól ígéretet kaptak, hogy meg nem nevezett, de jelentősebbnek mondott támogatással hozzájárulnak a költségekhez. Hasonlóképpen nyilatkoztak az erdővidéki polgármesterek is, akikkel az elmúlt három hétben kétszer is találkozott, a Si­monffy Sámuel Alapítvány németországi támogatói pedig tizenegyezer euró támogatást utalnak át hamarosan – mondotta Benedek-Huszár János.

Bán István a kórház vezetőtanácsában elhangzottakat ismertetve úgy fogalmazott, mihamarabb szükség lenne, hogy 60–70 ezer lej beruházással korszerűsítsék a laboratóriumot, mert az elévült felszerelésekkel csak bizonyos vizsgálatokat tudnak elvégezni, a betegeknek a többiekért Sepsiszentgyörgyre kell utazniuk. A városvezető válaszában elmondta: a kórház vezetőivel abban egyeztek meg, hogy a németországi adományt éppen arra a célra fogják fordítani.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 532
szavazógép
2021-02-26: Közélet - Iochom István:

Tizenkét szabadtéri rendezvényt terveznek (Tanácsülés Kézdivásárhelyen)

Kézdivásárhely önkormányzata tegnapi soros ülésén – Dávid Sándor elnökletével, aki három hónapig vezeti az üléseket – tizenhat napirendi pontot vitatott meg, és többek között jóváhagyta az idei szabadtéri sport- és kulturális rendezvényeket. Ebben az esztendőben a szervezők tizenkét rendezvényre kérték az önkormányzat jóváhagyását, abban az esetben, ha a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.
2021-02-26: Közélet - Albert Levente:

Baász elmúlt 80

Már több mint nyolcvanszor íratják le büntetésből azokkal, akik még nem tudnák, hogy Kelet-Közép Európa fővárosa akarunk lenni. Miért pont mi, s miért pont Sepsiszentgyörgy? Igaz, Baász Imre a centrum szót használta, hogy a képzőművészeti központ abban a térben álljon, közelítse a helyszínt, ahol ő éppen térben és időben tartózkodik.